APAPMA porta a la justícia possibles irregularitats en la construcció del centre de tractament de residus


APAPMA ha presentat una denúncia perquè la justícia investigui si va haver-hi delictes en el sobrecost de les obres de construcció del forn incinerador. L´entitat creu que en tot el procés d’adjudicació i construcció del centre hi ha indicis de prevaricació, tràfic d´influències i falsedat documental.

La denúncia dirigida a persona desconeguda té com a base l´informe que l´empresa auditora KPMG va fer el 2010 a petició del Govern del moment, del PS, i que confirmava un sobrecost de més de 22 milions d´euros en la construcció del centre de tractament de residus. Per tirar endavant el projecte, l´any 2002 es va crear la societat CTRASA. En l´exposició dels fets, APAPMA s´estranya que tot i ser una societat pública, el Govern només tenia un 15% de la participació, més un 5% de FEDA, mentre que la resta, un 80%, estava en mans de privats.

Tot i això es va destinar una subvenció pública de mes de 135 milions d´euros pel funcionament de CTRASA. APAPMA també alerta que les empreses andorranes adjudicatàries de les partides més costoses de la construcció eren sòcies de CTRASA. Precisament aquestes empreses van generar la major part del sobrecost.

A més, un cop finalitzada l´obra i confirmat que el pressupost inicial es va superar en 22 milions d´euros, amb la consegüent devaluació de les accions, el Govern va recomprar les accions dels privats al mateix preu que van ser adquirides. En la seva denúncia, APAPMA insta la justícia a investigar si hi va haver prevaricació, corrupció i tràfic d´influències i falsedat documental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.