centre-residus2L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (APAPMA) ha presentat una demanda a la Batllia contra el Govern amb la finalitat de tenir accés a l’informe elaborat per l’empresa d’auditoria KPMG sobre el Centre de tractament de residus. Un document que l’executiu ha denegat a l’entitat. APAPMA diu que el Govern incompleix la llei.

APAPMA reclama l’informe del 2010, elaborat per l’auditoria KPMG, sobre el Centre de tractament de residus. Un informe que l’entitat ecologista va sol·licitar el 2013 a l’executiu i que aquest va accedir a facilitar-li. Finalment, però, la resposta va ser negativa, basant-se en la llei de residus del 2004, segons la qual l’associació només pot accedir a informacions relacionades amb temes únicament mediambientals.

L’advocat d’APAPMA, Manel Pujadas, diu però, que és part interessada en relació a la construcció i explotació del Centre de tractament de residus i així ho avala una sentència del Tribunal Superior del 2005. A més, afegeix que l’estat financer que analitza l’informe forma part de l’explotació del centre. Una informació a la qual l’entitat hauria de tenir accés. Pujadas creu que el Govern “està incomplint la seva pròpia llei”. El president de l’associació, Carles Iriarte, ha declarat estar molt decebut “per tornar a acudir a la Batllia perquè se’ns tingui en compte i que el Govern compleixi la llei”.

APAPMA diu que desconeix el contingut de l’informe, però que té el dret a conèixer-lo i més tenint en compte que afecta la salut i el medi ambient. És per això que l’entitat demana transparència a l’executiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada