APAPMA considera que el comú de Sant Julià ha d’assumir responsabilitats polítiques després de la sanció de 6.000 euros a Camprabassa per la mort de l’ós. L’entitat lamenta que és una quantitat molt petita i es mostra preocupada perquè no s’hagi conclòs com es va escapar l’animal.

El president d’APAPMA, Carles Iriarte, creu que l´expedient sancionador a Camprabassa per la mort de l’os dóna la raó a l’entitat a l´hora de reclamar el tancament del parc d’animals. En aquest sentit, recorda que els animals no estan en condicions ni les mesures de seguretat són les necessàries. A més, el fet que Medi Ambient no conclogui com es va escapar l´ós fa que a l’associació li preocupi molt que es puguin escapar d´altres animals. Per tot plegat cal que el comú lauredià assumeixi responsabilitats polítiques. Considera que “les responsabilitats no s’acaben fent fora dos treballadors, sinó arribant fins a les altes instàncies”, fins i tot el cònsol, apunta.

Medi Ambient ha sancionat l´empresa explotadora de Naturlàndia amb sis mil euros per dues infraccions molt greus arran de l´incident amb l´ós, que va ser abatut després de fugir del tancat. Des d´APAPMA s´acull la sanció amb resignació perquè es considera molt insuficient, tot i ser conscient que és la màxima permesa per llei. “Hi afegiríem bastants zeros al darrere”, assegura afegint que l’entitat aniria més enllà: “tancar directament el parc, que és l’objectiu que tenim com a associació”

Iriarte confirma que l´associació es presentarà com a acusació particular en el cas. Tot i així no ha decidit si serà immediatament o s´esperarà a rebre l’expedient de Medi Ambient, un cop Camprabassa decideixi si hi fa al·legacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada