Apapma considera insuficient la sentència contra l’home que va deixar morir dos gossos

Condemnat a sis mesos de presó condicional i una multa de 600 euros l’home que va ser detingut per abandonar dos gossos en un pis d’Escaldes-Engordany. Recordem que a causa de la falta d’aliment i aigua els animals van morir. Apapma considera insuficient la sentència i estudia presentar al·legacions.

L’home va ser jutjat fa uns dies en un judici ràpid. A banda de les sancions econòmiques i la presó condicional, se li imposa un any de prohibició de fer cap feina remunerada o no amb animals, un any de prohibició de permís de caça o pesca i a pagar les despeses del tractament dels cossos.

Per contra, no se li ha imposat cap prohibició per tornar a tenir sota la seva tutela qualsevol mena d’animal de companyia i és aquest punt, segons informa RTVA,  el que ha portat Apapma a estudiar la viabilitat d’emprendre accions per considerar que la sentència es queda curta.

Fonts de l’entitat recorden que la legislació sobre protecció d’animals s’hauria d’interpretar en aquest cas en el sentit més estricte, davant els fets.

Recordem que l’home, de 31 anys, va ser detingut fa unes setmanes per deixar abandonats dos gossos en un pis sense cap classe d’atenció. Els animals van morir per manca d’aliment i aigua.