anvers

Superfície

Ciutat belga, dins la regió de Flandes, Anvers -Antwerpen, en neerlandès- ocupa una superfície de 156,18 km2. Dista 50 quilòmetres de la capital, Brussel·les.

Ubicació
La seva situació a la vora del riu Escalda i l’activitat que s’hi desenvolupa, fan d’aquest port el segon en importància d’Europa.

Població
Mig milió d’habitants poblen aquesta ciutat.

Toponímia
La ciutat d’Anvers, en neerlandès Antwerpen, està formada per Ant, que significa mà, i werpen, llançar. Segons la llegenda, hi havia un gegant que habitava el riu i que demanava un peatge als vaixells que volien passar.

Fins que un dia, un centurió romà, Brabo, ja cansat, va tallar la mà del gegant i la va llençar al riu. Alliberava així la ciutat

Curiositat
Anvers concentra el 85% de la producció mundial de diamants en brut.

Cuina
Anvers gaudeix d’una excel·lent reputació rebostera.
A part, un dels plats típics és el wostenbrood (rotlles de salsitxa). De cervesa, la local i més consumida és la De Koninck.

Rica ciutat, Anvers concentra el 85%, de la producció mundial de diamants en brut. Hi ha nombroses botigues al voltant d’aquesta pedra, en els carrers que envolten l’Estació Central i es calcula que hi ha més de 1.500 empreses, 350 tallers i diverses escoles on s’ensenya l’art de polir diamants. El Museu del Diamant és de visita recomanada.

El centre de la ciutat, però, està situat a l’entorn de la Grote Markt o plaça Major. És aquí on trobarem els edificis i vials més bonics d’Anvers. La mateixa plaça Major, amb els edificis dels segle XVI i XVII, és tot un espectacle visual. Destaca en aquesta plaça l’estàtua de Brabo, l’heroi de la ciutat i fundador de la mateixa. En aquest espai, també podem esmentar l’Ajuntament, un notable edifici en la construcció del qual es barregen elements renaixentistes flamencs i italians.

La Catedral és d’un valor arquitectònic altíssim, a l’interior del qual es poden admirar algunes de les millors obres del pintor barroc Rubens.

Rubens, tot i que va néixer a Alemanya, va passar gran part de la seva vida a Anvers, d’on eren els seus pares. Les seves obres es poden admirar al Museu de Belles Arts -tot i que fins al 2018 no es podrà visitar- o a la casa-taller del mateix Rubens.

Anvers és la ciutat dels diamants però la moda també hi té un lloc predominant. La importància de la moda a la ciutat està exemplificada en el centre de moda ModeNatie, el Museu de la Moda MoMu o el departament de moda de la Reial Acadèmia de Belles Arts.

Un altre dels llocs d’interès a Anvers és el Palau reial de Meir. És interessant de visitar-lo, tant a l’interior, com als seus voltants.

Anvers, una ciutat que sorprèn el visitant per la seva bellesa i animació.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada