Antònia Escoda deixa la presidència dels Verds perquè considera que el partit ha iniciat ‘una nova etapa’

Antònia Escoda ha presentat la seva dimissió com a presidenta dels Verds d’Andorra, un càrrec que ostentava des del juny del 2009. Escoda ha explicat que els motius són personals i també polítics, principalment per la pèrdua de motivació en el projecte, ja que considera que el fet que actualment la formació compti amb un conseller a la Massana, fa que el projecte ara sigui diferent i s’hagi iniciat una nova etapa. Aquest dimarts al vespre se celebrarà una reunió per tractar la qüestió i convocar un congrés de cara a la tardor per renovar l’executiva.

Antònia Escoda ha pres la decisió perquè considera que el projecte dels Verds ha canviat, que el fet de comptar amb un conseller de comú ‘fa que les coses s’hagin d’encarar d’una altra manera’, a més d’assegurar que ‘ja ha passat el meu temps al capdavant de la formació’. ‘Hem estat molts anys un partit sense ningú a les institucions, sense responsabilitats, i això ens permetia dir o fer les coses d’una manera, i ara hem aconseguit tenir representació, però això significa un canvi en la manera de fer les coses i un canvi en la gent que ho ha de tirar endavant’, assegura Escoda.

La fins ara presidenta dels Verds ha recordat que ella va tenir l’última paraula en l’acord amb Ciutadans Compromesos per a les comunals del desembre passat, i que per tant se’n sent responsable, ‘però després que cadascú se senti més o menys còmode ja és una altra cosa’.

Dels tres anys al capdavant del partit, Escoda ha assegurat que ha estat un període dur perquè ‘hem rebut per tots costats a nivell electoral’, i perquè tot i que la idea era intentar augmentar el nombre de militants, aquest ha quedat estancat. D’altra banda, ha valorat positivament que malgrat les dificultats, hagi pogut deixar les finances sanejades, i s’hagi pogut entrar als Verds Europeus.

Escoda va presentar la carta de dimissió a principis d’abril, tot i que va continuar treballant amb normalitat, posant com a exemple la seva participació al congrés dels Verds Europeus a Copenhaguen el passat mes de maig. Aquest dimarts al vespre els Verds celebraran una reunió per tractar sobre la dimissió d’Escoda, i per convocar un congrés de cara a la tardor per renovar l’executiva.

Tot i la dimissió, Escoda ha anunciat que continuarà militant als Verds, ja que és l’únic partit d’Andorra amb el qual se sent identificada ideològicament. També ha afegit que la relació amb els companys del partit és bona, i que si fins ara no s’ha tractat la qüestió ha estat simplement ‘per les circumstàncies’, ja que ha coincidit amb un període de poca activitat a la formació.

1 comentari

  1. el bombero president,

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES