Antoni Riberaygua pren possessió com a ministre de Presidència

Antoni Riberaygua Sasplugas ha pres possessió aquest dimecres del càrrec de ministre de Presidència en un acte presidit pel cap de Govern, Antoni Martí, el qual ha destacat “la necessitat d’abordar una reforma global de l’estructura administrativa de l’estat en concertació amb totes les institucions implicades”. En aquest sentit, Martí ha agraït a Riberaygua “la valentia que suposa acceptar formar part d’aquest projecte en un moment extremadament complicat, però també intens i emocionant”.

El cap de Govern ha qualificat el nou ministre de Presidència com “algú capaç de concertar amb totes les institucions, especialment amb els Comuns, una racionalització de l’estructura administrativa de l’Estat”. Concretament, Martí s’ha referit a la necessitat d’aconseguir “una administració més àgil i eficient” i de completar “una revisió de les competències i transferències dels Comuns”. També s’ha mostrat confiat en què “el ministre Riberaygua no estalviarà esforços en pro del consens” i ha assenyalat que “la seva actuació anirà guiada per la premissa irrenunciable de garantir que el ciutadà rebi sempre el millor servei de la manera més eficient possible tot alleugerint la burocràcia”.

Per la seva part, el nou ministre de Presidència ha concretat que el seu treball se centrarà en tres grans eixos: continuar en l’àmbit de la regulació del joc, treballar per fer més àgil i eficient l’administració i, en tercer lloc, avançar en la revisió de les competències i les transferències als Comuns. En aquest sentit, ha recordat que una de les seves prioritats serà treballar de la mà dels cònsols de les set parròquies amb la finalitat de conèixer de prop la seva realitat per poder avançar en aquesta línia de treball. Riberaygua ha anunciat que Xavier Bardina serà el director del Ministeri.

Antoni Riberaygua (52 anys) té una àmplia experiència en el món de l’advocacia i la política. Llicenciat en dret per la Universitat de Lleida, va ser secretari de la batllia episcopal entre els anys 1980 i 1990, per posteriorment fundar el despatx López, Jiménez&Riberaygua. En l’àmbit polític, va ser conseller general entre el 2001 i el 2004, període en que va ocupar la vice-presidència del grup parlamentari liberal i la presidència de la comissió legislativa d’Interior. Riberaygua també va ser ministre de l’Interior (2007-2009) i president de la Comissió Jurídica Esportiva (1999-2001). Fins ara desenvolupava les funcions d’assessor del cap de Govern en la regulació del joc.

TOTES LES NOTÍCIES