universitat-estiu-1S’inaugura la 31a edició de la Universitat d’Estiu, que reflexionarà sobre les arts al s XXI El cap de govern, Antoni Martí, destaca que l’art no hauria de ser un luxe i que la Universitat d’Estiu ens ajuda a fugir dels tòpics. Precisament, un dels temes repetits durant la setmana serà com escapar de la “inutilitat de l’art”.

Martí destaca que ens movem en un món canviant i complex i que és justament ara quan s’ha d’aprofitar el poder de l’art per fer evolucionar la societat. Malgrat això, també ens enfrontem als perills dels extremismes.

Martí ha manifestat que “necessitem un art que ens ajudi a formar l’esperit crític perquè aquesta és la millor protecció contra els populismes i els extremismes”. Considera que d’aquesta manera es poden combatre “els tòpics simplistes i injustos”. La ministra d’Educació, Roser Suñé, ha destacat que tractar les arts al s.XXI és una manera “de veure quin canvi poden seguir la creació literària, la cinematogràfica i tots els aspectes lligats a aquest tipus d’activitats”.

Jacques Leenhardt i Rosa Pera han estat els encarregats d’inaugurar les primeres ponències. La Universitat d’Estiu acabarà dijous, amb la presentació de les conclusions del que serà un fòrum sobre els diversos llenguatges de l’art.

1 comentari

  1. Molt bé la frase del Cap de Govern, ara falta la frase del Cinca per completar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada