Antifaços gegants fets per alumnes pengen dels balcons de la plaça Major d’Ordino

La plaça Major d'Ordino ambientada per a celebrar el carnaval (Cultura Popular d'Ordino)
La plaça Major d’Ordino ambientada per a celebrar el carnaval (Cultura Popular d’Ordino)

La plaça Major d’Ordino ja està ambientada per a rebre aquest divendres els primers actes de Carnaval a la parròquia. La decoració ha estat possible gràcies a la col·laboració de la canalla de les escoles andorrana i francesa i els de la Capsa que, a partir d’una iniciativa de l’Associació de Cultura Popular d’Ordino, en els darrers dies han estat elaborant antifaços gegants de dos metres de llarg que des d’aquest migdia pengen dels balcons de la plaça.

Els actes de Carnaval comencen aquest divendres al matí amb la tradicional rua de les escoles a les 10:30h. Ja a la tarda, a les 18h. es durà a terme la Penjada del Carnestoltes amb una cercavila prèvia pel carrer Major amb la participació dels nois del Punt Jove que portaran el Carnestoltes que ells mateixos han elaborat, l’Esbart Valls del Nord i els Grallers i tabalers dels Castellers d’Andorra. Un cop a la plaça, i després de l’actuació dels dansaires, es procedirà a la lectura del pregó que el farà un personatge disfressat vinculat a la parròquia i que no s’ha donat a conèixer. La festa acabarà amb xocolatada per a tots els assistents.

Els altres actes forts de Carnaval organitzats per l’Associació són la representació burlesca dels Contrabandistes el dilluns 20 a les 12h. i l’enterrament del Carnestoltes el dimecres 22 a les 19h. amb la lectura del testament i una sardinada popular.

TOTES LES NOTÍCIES