Antiestamínics que no provoquen son i que permeten anar a fer una cervesa

Tothom sap que entrem veritablement a la Primavera quan la gent penja fotos dels cirerers florits del passeig vora del Parc Central. No se si heu fixat, però aquest hivern ha estat molt cálid, i això ha avançat la seva floració, a més ha fet disparat el nombre d’al·lergies abans del que és habitual.

Però els que som al·lergics al pol·len o a les Gramínies, sabem que ha arribat la “nostra Primavera” quan comença a picar els ulls, ens raja el nas i patim una mandra increïble. Aquells dies, hi ha una procesor de perjudicats per les al·lergies a la farmàcies, per trobar un remei que ens deixi viure amb dignitat la Primavera. La resposta a les nostres plegaries són els antihistamínics, és diuen així perquè estorben l’acció de la Histamina, que és la responsable de generar els símptomes típics de les al·lergies.

La queixa més repetida entre els pacients que prenen antihistamínics, és que donen molta son, com per exemple el Polaramine o l’Actithiol. Aquests antihistamínics són de 1ª Generació i tenen com efecte secundari que donen son. Aquest efecte s’utilitza com a principal indicació en altres productes com la Dormidina (si, és un antihistamínic). No tot els antihistamínics produeixen somnolencia, depén de la generació de producte que escullis. 

Si tens que estudiar, sortir a passejar o anar a treballar. Els de 2ª generació són els teus aliats, aquest no donen gaire son. Els més barats són Cetirizina (Zyrtec) o la Loratadina (Clarytine). Una mica més cara, hi ha l’Ebastina (Ebastel). 

Hi ha molta gent que els abans esmentats li donen una mica de son, llavors si vols estar al món però amb garanties, pots passar a la Champions League dels antihistamínics, que són els de 2ª generació tunejats, igual d’efectius pero amb menys efectes secundaris. Els exemples clars són la Desloratadina (Aerius) i Bilastina (Bilaxten). Amb aquests es pot conduir de forma segura. A més, no hi ha problema per sortir a fer una cervesa (sempre amb moderació).

Si estás embarassada o durant la lactancia, es desaconsella prendre antihistamínics, sobretot les 8 primeres setmanes. En alguns casos, els metges prescriuen Polaramine, però ho té que valorar el metge.    

Cal aclarir que alguns d’aquests antihistaminícs necesiten de recepta. Els Reactine (1ª generació) i el Clarytine (2ª generació) no necesiten  de recepta. Si tens dubtes consulta el teu metge o al farmacèutics Per fi la Primavera deixa de ser un calvari. 

1 comentari

  1. Acthitiol es un mucolític, no antihistamínic. Corregiu-ho

Comments are closed.