premi-estudiAnna Latorre, Marc Ribert, Daniela Sofia Pinto i Eurico Barros han rebut, aquest dijous, el Premi Nacional a l’Estudi, que els ha entregat el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. L’acte ha tingut lloc al Museu de la Moto de Canillo, i el ministre ha reconegut l’esforç d’aquests alumnes que han estat els millors dels seus sistemes educatius.

El ministre ha volgut posar en valor l’esforç dels alumnes premiats, i ha insistit que des de les institucions no només es dóna suport a l’estudi amb ajuts econòmics perquè ningú estigui privat de l’accés a l’educació per raons econòmiques, sinó que també es vol promoure valors com l’esforç. Així, ha reconegut que els premiats avui tenen capacitats innates però ha opinat que aquestes no serien prou sense l’esforç. Així, Jover ha animat els alumnes a continuar esforçant-se en la seva nova etapa i els ha demanat que quan acabin de formar-se tornin i ajudin a fer una Andorra més gran.

Al final de cada curs acadèmic es lliura el Premi Nacional a l’Estudi al millor alumne de cada sistema educatiu, i aquest any per primera vegada es fa extensiu també al batxillerat professional, en aplicació de la Llei d’ajuts a l’estudi del 3 de juny del 2014 i el seu desenvolupament reglamentari.

Aquest premi consisteix en l’atorgament d’una beca íntegra (matrícula, material, desplaçament i residència o manutenció) per cursar el cicle d’estudis d’ensenyament superior immediatament posterior al batxillerat, és a dir, formació professional superior o primer cicle d’estudis universitaris, sempre que l’estudiant progressi satisfactòriament.

Els alumnes guardonats amb el Premi Nacional a l’Estudi de la promoció 2014-2015, són:

– Anna Latorre Ruiz, del sistema educatiu andorrà.
Ha cursat el batxillerat artístic i de la comunicació a l’Escola Andorrana de Batxillerat i l’any que ve vol estudiar el grau en psicologia a la Universitat Ramon Llull.
– Marc Ribert Arqués, del sistema educatiu espanyol.
Ha cursat el batxillerat tecnològic al Col·legi Sant Ermengol i l’any que ve vol estudiar el grau en arquitectura a la Universitat de Navarra.

– Daniela Sofia Pinto Dias, del sistema educatiu francès.
Ha cursat els estudis de terminale scientifique al Liceu Comte de Foix i l’any que ve vol iniciar les Classes Préparatoires aux Grandes Écoles (CPGE) per cursar estudis de matemàtiques, física i ciències industrials (MPSI) amb l’objectiu de fer recerca en l’àmbit de les matemàtiques i la física.

– Eurico Barros Rodrigues, del sistema educatiu francès.
Ha cursat els estudis de terminale professionnelle gestion et administration al Liceu Comte de Foix i l’any que ve vol estudiar el bàtxelor en administració d’empreses a la Universitat d’Andorra.

6 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada