Àngel Rúbio és reelegit com a síndic municipal de Greuges de la Seu

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar anit per unanimitat de tots els grups polítics municipals la reelecció d’Àngel Rúbio com a Síndic Municipal de Greuges-Defensor del Ciutadà, després d’haver finalitzat el període de cinc anys en aquest càrrec.

En la seva compareixença anual al ple per presentar l’informe-memòria de la seva gestió durant de l’any 2012, així com el balanç global de la seva gestió com a síndic entre el 2008 i el 2012, Rúbio va manifestar la seva voluntat de continuar exercint aquesta tasca de defensor del ciutadà. “Tal i com he manifestat a l’alcalde i als portaveus municipals em poso a disposició del consistori per si creuen oportú que continuï exercint aquesta tasca per un altre període de cinc anys”, va manifestar Rúbio. I va afegir “un cop més reitero el meu agraïment al consistori i a la ciutadania, que durant aquest cinc anys, han dipositat la seva confiança en la meva persona i en la institució que represento”.

En el seu torn, tant l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, com els quatre portaveus dels grups municipals van elogiar i reconèixer la bona feina portada terme per Àngel Rúbio com a síndic municipal de greuges i van tornar a reelegir-lo unànimement com a responsable d’aquest càrrec durant un segon període de cinc anys més, que s’allargarà fins el 2017.

Batalla va destacar que el fet “d’apostar per disposar d’un síndic municipal, lluny d’interpretar-se com una amenaça per la gestió del govern, suposa una garantia de transparència i pot ajudar a l’Ajuntament a corregir aquelles coses que no es facin prou bé”.

Recordem que entre els anys 2008 i 2012, el Síndic Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell ha rebut per part dels urgellencs un total de 478 consultes i 77 queixes, fet que demostra el reconeixement per part de la ciutadania de la funció de la seva figura.

TOTES LES NOTÍCIES