AndorraDotNet organitza el primer congrés per ampliar coneixements sobre informàtica i presentar Windows 8

El Centre Cultural la Llacuna d’Andorra la Vella acollirà, el proper dissabte 21 d’abril el primer congrés Geek-â-palooza. L’esdeveniment, organitzat per AndorraDotNet amb la col·laboració de l’Agrupació Virtual d’Informàtics d’Andorra, té com a objectiu apropar les darreres novetats en informàtica a totes les persones interessades en aquestes qüestions a Andorra i les comarques veïnes. No hi ha un interès econòmic en l’esdeveniment, i per això és obert a tothom i gratuït. Amb cinc ponents experts en Microsoft, l’eix central de la jornada serà la presentació de Windows 8, i a més, serà una de les primeres xerrades a Europa sobre el nou sistema.

L’organitzador de l’esdeveniment és Lluís Franco, d’AndorraDotNet, i explica a l’ANA que el principal objectiu del Geek-â-palooza és reunir els informàtics del país, aconseguir que hi hagi una gran assistència i poder compartir coneixements sobre les noves tecnologies.

El congrés comptarà amb cinc ponents d’alt nivell, tots ells especialistes en Microsoft. David Nudelman, David Martos, José Luis la Torre, Eduard Tomàs i Marc Salvador exposaran els seus coneixements sobre les darreres novetats en IT i desenvolupament, des de la presentació del Windows 8, el Windows Intune i Microsoft Office 365. A més, es realitzaran dues sessions de desenvolupament d’aplicacions per a Windows 8. Les sessions es gravaran i seran publicades també al bloc d’AndorraDotNet i a la pàgina de Microsoft, cosa que els donarà més visibilitat a l’exterior.

Per donar un caire més festiu a la trobada, AndorraDotNet proposa una activitat complementaria, la mateixa nit de l’esdeveniment, que han anomenat geeks and beers. Tothom qui vulgui podrà anar a prendre unes cerveses amb els assistents i ponents del congrés i així poder fer les preguntes que hagin quedat pendents durant l’esdeveniment o obrir nous debats.

Com a atractiu afegit, s’ha organitzat un sorteig que es farà durant el Geek-â-palooza de llicencies de softwares, llibres d’informàtica i d’altres elements del sector.

Actualment AndorraDotNet organitza xerrades mensuals sobre diverses qüestions relacionades amb l’informàtica, però solen reunir-se prop d’una quinzena de persones, i la voluntat del Geek-â-palooza és augmentar aquesta xifra notablement. Lluís Franco voldria poder comptar amb prop d’un centenar d’assistents, tot i que reconeix que els aspectes tècnics i les dimensions d’Andorra dificulten aquest objectiu. Tot i així, que la temàtica central sigui la presentació del Windows 8 és un fet que pot servir per cridar l’atenció d’aquelles persones interessades en aquesta novetat però no tan endinsades en el món de la informàtica.

Per captar més visitats, AndorraDotNet ha contactat també amb la Universitat d’Andorra i la Formació Professional per convidar els estudiants d’informàtica, i té la voluntat de posar-se en contacte també amb els estudiants d’aquesta disciplina de la Seu d’Urgell.

La idea dels organitzadors és que aquesta sigui una primera edició però que es pugui repetir cada any, ampliant les temàtiques i fins i tot obrint-se a noves disciplines com el disseny. Segons Lluís Franco, la voluntat és crear comunitat, reunir-se amb altres informàtics i organitzar coses junts, per això no hi ha la voluntat de treure un profit econòmic, i s’ofereix de manera gratuïta per a tothom.

2 comentaris

  1. La meva presencia la tindran si o si, aixo no m’ho perdo.

    Gracies per informar de la existencia de aquest grup em ficare en contacte el mes aviat posible amb ells.

    1. Gràcies a tu Daniel, i si coneixes a qualsevol que pugui estar interessat, fes-li saber. Estarem encantats de coneixe’t.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *