Andorra Turisme estudia la possibilitat d’acollir uns X Games d’hivern a partir del 2015. Per tal de valorar la seva viabilitat, una delegació andorrana encapçalada pel ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha visitat aquesta setmana les instal·lacions de Tignes (França), on se celebra aquest esdeveniment d’hivern des del 2010.

A l’estació francesa s’han desplaçat també representants d’Andorra Turisme, Grandvalira i Vallnord.

Durant aquesta estada s’han mantingut reunions amb els responsables de l’ESPN –l’empresa americana organitzadora dels X Games-, s’han realitzat visites a les zones de competició i s’ha recollit l’experiència de l’estació francesa per conèixer les necessitats logístiques d’aquest esdeveniment.

A més, la delegació andorrana s’ha entrevistat amb l’alcalde de Tignes per conèixer quin ha estat l’impacte econòmic que ha tingut l’esdeveniment sobre l’estació i les motivacions que van portar a aquesta població a acollir aquesta competició.

Els X Games d’hivern se celebren des del 2002 a Buttermilk Mountain, a Aspen, Colorado (EEUU) i des del 2010 també tenen lloc a Europa, a Tignes (França). L’estació d’esquí francesa organitzarà la seva darrera edició (serà la cinquena) el març del 2014.

Els 3 dies de competicions de l’edició 2012 de Tignes van arrossegar un volum de públic assistent de més de 100.000 espectadors (ja que l’entrada era gratuïta) i més de 400 periodistes acreditats.

Els X games són un certàmens d’esports extrems organitzats per ESPN, líder mundial en la comunicació esportiva, cadenes de televisió, multimèdia i esdeveniments esportius que pertany al principal grup d’oci i entreteniment mundial: The Walt Disney Company.

Existeixen dues modalitats; els X Games d’estiu, que reuneixen els grans dels esports d’acció (surf, skate, roller, BMX, rally i moto X -motocross-) i els X games d’hivern amb la neu com a plat únic on competir en snowboard, esquí extrem i snowmobile (motos de neu).

Se celebren anualment i cada vegada tenen més seguidors gràcies a la participació de figures mundials com Colin McRae, Tony Hawk, Jimmy Wilson, Matt Hoffman, Dave Mirra, Travis Pastrana, Ken Block, etcètera.

A més, els X Games són un dels 10 esdeveniments esportius de major impacte mundial, amb cobertura a 350 milions de llars del món, cobertura en directe i en diferit en més de 200 països i territoris (175 en directe), 46 canals de televisió, 16 idiomes, 15 pàgines web, 25 hores de cobertura en directe pel canal ESPN (en alta definició) per esdeveniment, 21 hores de continguts (en 3D) pel canal ESPN per esdeveniment i 29 hores de cobertura en diferit, pel canal ESPN per esdeveniment.

L’èxit dels jocs es deu, en part, gràcies als “X Fest”, festival esportiu i musical paral·lel a la competició, amb música en viu i sessions d’autògrafs d’esportistes de renom.

Els X Games estan en fase d’expansió global, raó per la qual durant el 2013 tindran lloc sis esdeveniments en tres continents, amb dues seus d’hivern (Aspen i Tignes) i quatre seus d’estiu (Los Angeles, Foz d’Iguazú al Brasil, Barcelona i Múnich).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada