internet 1

Multiplicar per deu la velocitat de connexió a internet en cinc anys. Aquest és el compromís d´Andorra Telecom, que l´any vinent podria iniciar una prova pilot d´augment de velocitat. També es preveuen inversions per fer créixer les línies de connexió amb l´estranger, fer possible el roaming 4G i millorar la infraestructura de diversos serveis. Per tot plegat es preveu una despesa d´uns 28 milions d´euros el 2016.

Actualment la fibra òptica ofereix una velocitat de connexió a internet de 100 megabits per segon. Andorra Telecom vol multiplicar per deu aquesta velocitat el 2020. Per això a final d´any llançarà una petició d´informació a diversos fabricants perquè expliquin la seva evolució de productes.

D´altra banda, l´empresa invertirà dos milions d´euros abans que acabi l´any per a una segona línia de connexió amb França, que se sumen a les tres que hi ha amb Espanya. Aquestes línies són les autopistes de la informació a través de les quals Andorra es connecta amb l´exterior. Com més línies, menys possibilitats que la xarxa d´internet andorrana quedi aïllada.

Pel que fa al 2016, el pressupost pot arribar a 28 milions d´euros, una xifra lleugerament superior a la d´enguany. Dos milions es destinaran a la nova infraestructura per fer possible el roaming 4G. A més, enguany s´instal·laran vint noves antenes 4G per ampliar la cobertura. També s’invertirà en projectes de diversificació, en l´edifici Cloud i en la infraestructura d´internet i televisió. “Les inversions en energia també són significatives”per estar actualitzats, explica el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. 

Segons la memòria del 2014, l´any passat Andorra Telecom va tenir uns beneficis de 24,9 milions d´euros, un 5% més que el 2013. També hi consta que l’empresa té gairebé onze milions bloquejats a BPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada