La promoció i el desenvolupament de la tecnologia blockchain és el fil conductor de l’acord signat aquest dijous per Andorra Telecom i Alastria, una associació sense ànim de lucre que agrupa les principals empreses espanyoles.

El conveni ha estat subscrit pel director general de l’operadora, Jordi Nadal, i per la directora general del consorci Red Alastria, Montserrat Guardia, a la seu d’Andorra Telecom.

Alastria va néixer a mitjans del 2017 amb el llançament a Espanya de la primera xarxa nacional regulada basada en blockchain del món amb la missió de fomentar l’economia digital a través d’aquesta tecnologia. El consorci està integrat per més de 800 membres de grans i mitjanes empreses, start-ups i entitats del sector públic i associacions.

L’acord entre les dues parts permet la utilització per part d’Andorra Telecom de la xarxa de blockchain d’Alastria amb un node propi i obre la porta a noves vies de col·laboració entre les dues parts que s’articularien a través de la incubadora/acceleradora d’empreses NIU.

El conveni permet la participació de la incubadora en el programa d’emprenedoria d’Alastria Link2Chain, destinat a start-ups que utilitzen per als seus projectes la tecnologia blockchain, i el desenvolupament de casos d’ús conjunts. Les dues entitats es comprometen a més en la difusió i promoció pública del blockchain i els seus avantatges.

Jordi Nadal ha valorat les possibilitats que s’obren a Andorra Telecom amb l’aliança amb aquest consorci. El director general de l’operadora ha recordat que tres mesos enrere es va firmar l’acord amb ProteumX que suposa un excel·lent suport per als emprenedors d’Andorra des del punt de vista del negoci, “el conveni amb Alastria ens permet reforçar el pilar tecnològic”. Nadal considera “especialment interessant” el caràcter multisectorial i multitecnològic de la plataforma: “Permet els desenvolupaments amb diferents tecnologies, totes d’elles de referència” .

Per la seva banda, Montse Guardia ha fet èmfasi en el caràcter transnacional del projecte impulsat des d’Alastria. “Ens focalitzem en el teixit emprenedor per, des de la península, impulsar-lo cap a Europa, fomentant la creació de nous models econòmics que es projectin transversalment, més enllà dels ecosistemes locals”. La directora del consorci ha destacat l’interès de col·laborar en projectes de futur en un país “mil·lenari” com és Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada