Andorra Telecom s’afegeix a la campanya d’ajuda a Nepal amb 7.500€

nepalDavant la situació d’emergència  provocada pels  terratrèmols que van assolar el país asiàtic els darrers 25 d’abril i 12 de maig, Muntanyencs per l’Himàlaia i la Plataforma d’ONG’s d’Andorra van sumar esforços per promoure una mateixa campanya i donar així una resposta comú per poder  col·laborar a cobrir les primeres necessitats i accions d’urgència.

Andorra Telecom s’afegeix una cop més a la campanya d’emergència de la Plataforma, aquesta vegada en favor  dels  damnificats del terratrèmol del Nepal , col·laborant amb  7.500€.

A aquesta aportació s’afegirà  la del  telèfon 141, encara oberta,  i en la que els 2 euros del cost de la trucada  es destinaran íntegrament  a la Plataforma d’ONG’s  d’Andorra,  en benefici de Nepal.

Recordem que els terratrèmols que van sacsejar el Nepal,  van ser de  magnitud 7,8  el 25 d’abril  i  de 7,3 el del dia 12 de  maig. Van cobrar-se 8.700 vides i van destruir mig milió de cases.

Avui la situació continua sent crítica i es necessari cobrir necessitats bàsiques com aigua potable, refugi , kits d’higiene, aliments, etc.  És a  partir del mes de juny i durant tres mesos  quan  Nepal rep el 80% de les precipitacions anuals (pluges monsòniques). Avui  la prioritat és que els  nepalesos comptin amb refugis segurs i que es puguin distribuir llavors als agricultors per plantar noves collites abans de que les pluges cobreixi carreteres, camins  i camps. També existeix un alt risc de malalties transmeses per l’aigua.

Gràcies a l’ajuda de tots les ONG’s desplaçades a les zones afectades podran continuar subministrant ajuda als mils de persones afectades.