Andorra Telecom ha iniciat aquest dimecres la retirada de pals telefònics al poble d’Escàs (la Massana) gràcies al soterrament de la instal.lació de fibra òptica, seguint amb el projecte que va començar fa més de 2 anys. Aquests treballs, que s’engloben en els projectes de l’operadora d’un marcat caràcter mediambiental, tenen com a objectiu reduir l’impacte visual. També facilitaran el manteniment i evitaran possibles perills d’interrupció del servei per causes com la caiguda d’un arbre sobre les línies.

Andorra Telecom desmuntarà en total de 1.329 metres de cable i 48 pals. Tot això passarà a estar soterrat, millorant així la qualitat mediambiental i del paisatge urbà. Per tal de dur a terme aquests treballs, segons comenta Josep Vilana, del departament de Client, “es va realitzar un estudi d’impacte mediambiental, on es va marcar el camí per on caldrà soterrar les línies, amb l’objectiu de no tallar cap arbre.”

Desmuntar els cables, els pals i el soterrament de les línies s’ha fet seguint les indicacions del departament de Medi Ambient del Govern. Fa tres anys, es va fer aquestes tasques al poble de Fontaneda on tota la instal·lació de fibra òptica ja va quedar soterrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada