El director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, ha presentat aquest dilluns a l’edifici NEXUS de Santa Coloma un nou servei d’emmagatzematge al núvol anomenat ‘Somcloud’. En aquest sentit, Vilana ha comentat que el ‘Somcloud’, que és un sistema que funciona amb diferents servidors virtualitzats i memòries per emmagatzemar dades, “és un concepte que neix amb vocació de ser el primer ‘cloud’ nacional”. Tot i reconèixer que el sistema d’emmagatzematge al núvol “dóna molt joc”, Vilana ha explicat que inicialment el servei només s’oferirà a empreses i ha afegit que després de presentar el producte al voltant d’una quarantena de negocis, “el primer retorn ha estat molt positiu, ja que el producte genera molt interès”.

Així, Vilana ha confirmat que una empresa ja ha efectuat la contractació del servei, que tal com ha precisat, “s’adaptarà a les necessitats reals de cada client”. Pel que fa als beneficis que aportarà aquest nou servei a les empreses, Vilana ha indicat que per una banda s’aconsegueix un estalvi d’infraestructura i per l’altra, “el fet de funcionar amb un servei com és el núvol permet ajustar molt millor les necessitats reals i evitar el sobredimensionament de les infraestructures”.

Flexibilitat i estalvi en infraestructura per emmagatzemar informació. Aquests són els principals beneficis que ofereix el nou sistema d’emmagatzematge al núvol anomenat ‘Somcloud’, que ha estat presentat aquest dilluns al matí a l’edifici NEXUS pel director de Relacions amb el Client d’Andorra Telecom, Josep Vilana. Durant la presentació, Vilana ha recalcat que el ‘Somcloud’ “és un concepte que neix amb la vocació d’esdevenir el primer ‘cloud’ nacional” i ha afegit que després de contactar amb una quarantena d’empreses, “la primera prospecció ha estat molt positiva, ja que el producte ha generat molt interès”.

Pel que fa als avantatges d’utilitzar aquest servei, que està estructurat a partir de diferents servidors virtualitzats i memòries, Vilana ha explicat que per una banda s’aconsegueix un estalvi d’infraestructura i per l’altra, ha detallat que “quan es treballa amb servidors es tendeix a fer un sobredimensionament de la teva infraestructura i, en canvi, un sistema al núvol permet ajustar molt millor les necessitats reals”.

Tot i reconèixer que el sistema d’emmagatzematge al núvol “dóna molt joc”, Vilana ha explicat que inicialment només s’oferirà a empreses i en aquest sentit ha confirmat que una empresa ja hauria efectuat la contractació del servei, el qual “s’adaptarà a les necessitats reals de cada client”.

(Text i foto: ANA)

3 comentaris

  1. Ah? I això perquè? Doncs jo trobo que és molt interessant que es proposi això, miraré d’informar-me’n una mica i depenent del preu el contractaré per a l’empresa. És més, trobo que aquest servei arriba amb més de 10 anys de retard… i trobo que hi hauria d’haver empreses nacionals provades que ofertessin tota una amplia gamma de serveis que actualment és impossible contractar. Ull! Alguns dels serveis s’ofereixen, però mantenint el sistema de preus de fa 20 anys. Clarament a Andorra estem a anys llum de la competència!

  2. Veient com funciona Andorra Telecom (SOM) i coneixent el Govern actual jo no poso al núvol ni la llista de la compra. S’ha de tenir bones penques per proposar emmagatzematge al núvol des d’Andorra!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada