Andorra Telecom ha presentat aquest dimecres en el marc de la sisena trobada del clúster d’Innovació de la Iniciativa Actua i vinculat al projecte Smartcountry l’ Andorra Xperience.

L’objectiu de Andorra Xperience és mantenir el nombre de turistes incrementant la mitjana de dies de pernoctació al país a través de la millora de la experiència turística dels nostres visitants. En definitiva, Andorra Xperience és una eina de fidelització.

El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha explicat que amb el projecte “busquem la fidelització dels turistes i així aconseguir incrementar el nombre de turistes a l’any”.

Aquesta plataforma global ha de ser oberta a la participació de qualsevol dels actors implicats (fabricants, comerciants…)

Els eixos del projecte són la plataforma o base (que ha de ser oberta, evolucionable i fiable), les aplicacions (han de ser amigables i respondre a la funció primordial de millorar l’experiència turística a Andorra a la vegada que aporti valor al comerç) i finalment amb una connectivitat Wifi que permeti oferir un servei bàsic gratuït en espais públics que es pugui complementar amb un servei avançat de pagament i una esponsorització de la wifi en espais privats.

La iniciativa ha estat rebuda amb molta satisfacció pels participants en el clúster d’Innovació ja que permet establir sinèrgies entre el projecte d’Andorra Telecom, els creadors d’aplicacions i el sector comercial entre d’altres.

Els participants en el workshop també han tingut ocasió de conèixer de primera mà altres projectes com ID Andorra, que també encaixen a la perfecció amb Andorra Xpirience presentades en aquesta sessió de treball.

ID Andorra pretén crear un identificador únic per accedir als diferents serveis del país (tant per l’usuari nacional com per el turista). “És una porta d’accés a un projecte més global en el que s’integra Andorra Telecom, el comerciant, el fabricant d’Apps, el turista o el nacional”, ha apuntat Eduard Navarro, un dels responsables d’ID Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada