Andorra Telecom posa en marxa un sistema de sensors per a persones dependents

casadevallAndorra Telecom ha posat en marxa un sistema de sensors i dispositius personals per millorar l’autonomia de les persones amb certa dependència, mitjançant les noves tecnologies. Aquest servei s’implantarà en les properes setmanes a deu familiars o amics del personal d’Andorra Telecom, i en un període de tres mesos s’iniciarà la seva comercialització, tenint en compte les aportacions i suggeriments de la prova pilot. El director de Clients i Màrqueting d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha presentat aquest producte que està previst que tingui un cost d’uns 35 euros al mes, i que inclourà una ‘tablet’, un localitzador més una polsera, un sensor de temperatura, un botó d’emergència, i un sensor de porta oberta o tancada.

Un sistema innovador d’assistència per a persones dependents o amb dificultats per moure’s, és el nou producte d’Andorra Telecom anomenat ‘Seguretat i benestar’. Es tracta d’un sistema de sensors i dispositius personals que permetrà millorar la qualitat de vida de persones “amb certa dependència”, segons ha explicat Carles Casadevall, director de Clients i Màrqueting d’Andorra Telecom, durant la presentació del servei.

Aquest nou producte començarà a comercialitzar-se d’aquí a tres mesos per un preu a l’entorn dels 35 euros mensuals, i consisteix a posar un sistema de sensors i dispositius personals a dins la llar, a més d’una polsera i un petit dispositiu que porta la persona quan surt al carrer. Segons ha explicat Casadevall, “amb això es té a la persona localitzada quan està fora de casa i si pateix un incident pot polsar la trucada d’emergència i es posarà en contacte directament amb el seu familiar”.

Aquest servei pot ajudar a tenir a la persona localitzada en tot moment, i a generar avisos en cas de caiguda, també alerta en cas de deixar la porta oberta o de manca de moviments, i permetrà, finalment, informar de la temperatura.

Està adreçat a persones particulars, és a dir, a familiars amb persones a càrrec seu, o a persones amb algun tipus de dependència que viuen o que passen moltes hores soles. També serveix per a professionals, com per exemple, serveis socials que atenen a usuaris amb algun grau de dependència.

Segons Casadevall, “a Andorra hi podrien estar interessades unes 500 persones”, tot i això, està previst que en el període d’aproximadament un any –quan el producte ja estigui consolidat al país-, es pugui internacionalitzar.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES