El  proper 20 de novembre tindrà lloc la primera jornada NIU Demo Day, esdeveniment creat per Andorra Telecom i que té com a objectiu posar en contacte emprenedors amb projectes ja madurs amb inversors, per tal de donar-los l’impuls definitiu. Durant la jornada, els empresaris donaran a conèixer les seves ‘star-ups’ i després hi haurà espai per al diàleg entre les dues parts per concretar possibles acords. Hi participaran entre cinc i vuit emprenedors i una trentena d’inversors, que provindran d’entitats financeres, ‘business angels’ i empreses de capital risc. Alguns dels participants provenen del NIU, l’espai d’acceleració i incubació de projectes ubicat a la Massana, però també n’hi ha d’externs i fins i tot de fora d’Andorra, ha explicat el responsable del NIU, Miquel Gouarré.

Amb l’objectiu de “fomentar la cultura de l’emprenedoria al país” en el camp de les noves tecnologies, Andorra Telecom ha organitzat la primera jornada NIU Demo Day, destinada a emprenedors per una banda, i a inversors per a l’altra. Tindrà lloc el proper 20 de novembre i constarà d’una part on els empresaris explicaran en què consisteix la seva ‘start-up’ davant una trentena de possibles inversors, i una segona part on es podran establir contactes i possibles acords, tal com ha explicat el director general adjunt d’Andorra Telecom, Antoni Ambatlle.

El procés de selecció ja està tancat, amb una dotzena de propostes empresarials. Ara Andorra Telecom en seleccionarà entre cinc i vuit. D’aquestes, algunes formen part de l’espai d’acceleració i incubació de projectes NIU, ubicat a la Massana, però d’altres són externs, i fins i tot n’hi ha de fora d’Andorra. En qualsevol cas, parlem de “projectes prou madurs” per tenir la necessitat d’entrar o seguir al NIU, i que el que necessiten és una font de finançament per aconseguir un impuls definitiu, ha explicat el responsable del NIU, Miquel Gouarré. En qualsevol cas, sempre estan relacionats amb les noves tecnologies, en temes com ’software’, ‘smart cities’ o aplicacions de salut, entre d’altres.

Pel que fa als inversors, assistiran una trentena al Demo Day, entre entitats financeres, ‘business angels’ i empreses de capital risc.

D’altra banda, Ambatlle ha explicat que des de la passada primavera, quan es va posar en marxa el NIU, ja hi ha “set projectes incubats”, xifra molt positiva. Són projectes que compten amb mitjans tecnològics i mentors durant uns nou mesos, temps que es considera suficient perquè puguin “volar” per sí sols.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada