Andorra Telecom ha executat la desinversió d’una part de les accions de la companyia MásMövilL. En total, ha venut amb èxit un 1,8% dels títols de l’operadora espanyola.

La venda s’ha tancat a un preu mig de 64 euros l’acció, la qual s’ha revaloritzat un 229% respecte al preu d’adquisició. Amb aquesta operació Andorra Telecom aconsegueix una plusvàlua de més de 16 milions d’euros. La companyia de telecomunicacions andorrana manté un 0,89% del capital de MásMövil, valorat actualment a un preu de mercat de poc més d’11 milions d’euros, ja que Andorra Telecom continua confiant en la bona evolució de l’empresa i en el seu equip gestor.

El ministre d’Ordenament Territorial i president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres, ha explicat que l’operació es va tancar a finals de la setmana passada davant l’interès manifestat per tres grans grups inversors internacionals de primer nivell, interès que representava “una gran oportunitat” per realitzar plusvàlues.

Andorra Telecom va invertir el juliol del 2016 un total de 10,5 milions d’euros, que li atorgaven una participació del 2,7% de l’empresa, en el que va suposar la primera operació internacional de la companyia andorrana. Els títols es van adquirir a un preu de venda unitari de 19,5 euros, xifra que s’ha multiplicat per 3,3 en el moment de la venda.

La compra de les accions es va circumscriure a l’ampliació de capital que MásMovil va dur a terme per finançar l’adquisició de Pepephone i Yoigo.

La inversió a l’estranger forma part del mapa estratègic de la companyia d’aposta per noves activitats i obertura a nous mercats per pal·liar la caiguda d’ingressos del roaming. Torres ha explicat que Andorra Telecom continuarà prospectant el mercat amb l’objectiu de detectar noves oportunitats d’inversió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada