Andorra Telecom inicia l’activació de la veu en HD als clients de telefonia mòbil

Andorra Telecom
Andorra Telecom. Foto: ARXIU

Andorra Telecom començarà l’activació de la veu en HD, també anomenada VoLTE (Voice over LTE) sense cap cost addicional. Aquesta funcionalitat permetrà estar connectat a internet a velocitat 4G i, de manera simultània, fer i rebre trucades amb millor qualitat.

Fins ara, quan un client estava connectat a 4G i feia o rebia una trucada, la velocitat de connexió baixava automàticament a 3G. Un cop acabada la trucada, el mòbil es connectava de nou a 4G de manera automàtica i transparent per a l’usuari. Aquest canvi de xarxa ja no serà necessari. D’aquesta manera, les trucades s’establiran molt més ràpidament i la qualitat de so experimentarà una millora notable entre els usuaris que tinguin activada l’opció de veu en HD, ja que el soroll de fons quedarà reduït de manera considerable.

El desplegament s’iniciarà amb un grup de clients que tinguin iPhone als que s’informarà via SMS perquè activin aquesta opció des del menú del seu telèfon mòbil. Progressivament s’aniran activant la resta d’usuaris d’iPhone i, a partir de l’octubre, els usuaris d’Android que tinguin un dispositiu compatible.

Tal com apunta el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, “aquesta evolució forma part de la nostra voluntat de seguir millorant els nostres serveis i que, en aquest cas, ens permetrà estar preparats per introduir el 5G quan això sigui necessari. És un pas previ que calia fer per adequar la nostra xarxa mòbil abans de l’arribada de la nova tecnologia”.

TOTES LES NOTÍCIES