Andorra Telecom fa un donatiu de 12.000€ a favor de Filipines

donacioUn cop més, Andorra Telecom s’afegeix a la campanya d’emergències de la Plataforma d’ONGs d’Andorra a favor dels afectats pel tifó Haiyan a les Filipines amb un donatiu de 12.000 euros.

Aquest donatiu s’afegeix als fons recaptats per les trucades rebudes al 141. Recordem que Andorra Telecom dóna el 100% de l’import d’aquestes trucades a la Plataforma.

Gràcies a aquest donatiu i a la resta de donacions rebudes per part d’altres empreses i particulars, les ONGs desplaçades a les zones afectades podran continuar subministrant ajuda als milions de persones afectades.

S’estan començant a reobrir escoles temporals i espais de recreació per a que els infants puguin recuperar la seva rutina i puguin rebre psicosocial per a superar els possibles traumes que aquesta catàstrofe els pugui haver causat.

Si la setmana passada es restaurava l’accés a l’aigua potable a Tacoblan, aquesta setmana ja hi tenen accés les ciutats de Cebu, Capiz i Roxas a l’àrea de Western Samar. A més, es continuen repartint kits d’higiene, productes per tractar l’aigua, galledes i sabó a les famílies de les zones afectades.

Ja s’han iniciat les tasques de retirada de runa i d’enderroc dels edificis que han quedat en mal estat. Aquestes tasques permetran augmentar la seguretat en les zones afectades. Ara queda poder tornar a donar un sostre a totes les famílies que ho han perdut tot i que estan acollides als centres d’evacuació.

Pel que fa a temes de salut i de nutrició, s’estan duent a terme campanyes de vacunació i de subministrament de suplements de vitamines així com es treballa coordinadament per vigilar que no augmentin els casos de desnutrició, de deshidratació o d’altres malalties comunes després d’una catàstrofe d’aquestes dimensions com el còlera o casos severs de diarrea.

En quant a la infància, s’estan extremant les accions d’identificació, documentació i reunificació familiar dels infants que estan separats de les seves famílies o estan sols mitjançant la tecnologia “RapidFTR” . Aquesta tecnologia permet avançar en les tasques d’identificació i reunificació molt més ràpid per tal d’evitar un augment de possibles casos d’explotació infantil, tràfic d’infants o de treball infantil.

La Plataforma d’ONGs d’Andorra agraeix la col•laboració d’Andorra Telecom en aquesta campanya però continua amb la seva una crida urgent a tota la població davant els devastadors efectes que està patint la població de Filipines degut a aquesta catàstrofe natural.

Els donatius es poden fer als comptes oberts a totes les entitats bancàries del país o bé trucant al 141 (cost de la trucada 2 € + IGI).

Sobre la col·laboració entre Andorra Telecom i la Plataforma d’ONGs d’Andorra

Andorra Telecom col·labora amb la Plataforma d’ONGs d’Andorra amb un donatiu a cada campanya d’emergències que s’obre. Les darreres campanyes en les que Andorra Telecom ha fet una contribució voluntària han estat, a més de l’actual a les Filipines, l’emergència a favor dels desplaçats pel conflicte a Síria, la campanya a favor de lainclusió social a Andorra i les campanyes contra la desnutrició a la Banya d’Àfrica i a la zona del Sahel.

A la foto, membres de la Plataforma d’ONGs d’Andorra reben el xec. D’esquerra a dreta, Carmela Sellart (Mans Unides), Josep Duró (Creu Roja Andorrana), Inés Martí (Andorra Telecom), Agustí Font (Càritas Andorrana) i Marta Alberch (Unicef Andorra)