cabines

Encara que sembli un objecte del passat, al Principat es conserven 220 cabines telefòniques distribuïdes entre les set parròquies. Si bé és cert que s’ha produït una davallada del 30% dels ingressos anuals, per l’aparició dels telèfons mòbils i altres dispositius, Andorra Telecom estudia la seva viabilitat per seguir complint amb la vocació de servei públic.

28 cabines a Canillo, 37 a Encamp, 13 a Ordino, 28 a la Massana, 68 a Andorra la Vella, 18 a Sant Julià i 28 a Escaldes. Fins a 220 cabines telefòniques encara són presents al país repartides entre les set parròquies. El seu futur, però, és incert. L’aparició de telèfons mòbils i altres dispositius que permeten fer trucades han provocat una baixada en el seu ús i la conseqüent disminució dels ingressos per aquesta font, un 30% segons les dades d’Andorra Telecom.

Davant d’aquesta situació, Andorra Telecom estudia la sostenibilitat d’aquest mitjà de comunicació tenint en compte la voluntat de mantenir un “servei universal”, segons indiquen. Així, es contemplen aspectes com les ubicacions actuals, la disminució dels ingressos, la penetració dels dispositius mòbils i la cobertura al país o un possible escenari de baixada de les tarifes de ‘roaming’ per als turistes. A més, caldrà estudiar la tendència internacional de retirada de cabines. Per exemple, Telefònica ha anunciat que a finals del 2017 retirarà aquest suport i el mateix any també ho farà França. Un cop avaluada aquesta informació, des de la parapública decidiran quin camí segueix Andorra.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada