Andorra Telecom entra al capital de MásMóvil per finançar la compra de Yoigo

Andorra Telecom ha entrat en l’accionariat de l’empresa MásMóvil, la quarta operadora de telecomunicacions espanyola. La compra de títols, negociada en els darrers mesos, s’ha tancat aquest dimarts dins de l’operació d’ampliació de capital de Másmóvil per valor de 159 milions d’euros.

En total, Andorra Telecom invertirà un total de 10,5 milions d’euros que suposaran el control d’un 2,7 per cent de les accions de l’empresa espanyola. El mapa estratègic de la companyia, que va ser presentat a la comissió legislativa del Consell General el passat 15 d’octubre, preveu l’obertura a d’altres mercats amb l’entrada en el capital d’un operador estranger. Aquests 10,5 milions d’euros representen un 3,4 per cent dels fons propis i el 5,2 per cent de la tresoreria d’Andorra Telecom, que s’eleven a 310 i 202 milions d’euros respectivament.

La política de diversificació suposa apostar per noves activitats i mercats per pal·liar la caiguda derivada dels ingressos per roaming. El Consell d’Administració i la direcció d’Andorra Telecom han valorat els beneficis que es deriven d’aquesta operació que van molt més lluny de la oportunitat financera que suposa.

El president del consell d’administració d’Andorra Telecom i ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, ha apuntat les sinèrgies que suposarà per a la companyia l’entrada a Másmóvil. El ministre ha destacat que l’acord permetrà Andorra Telecom eliminar el roaming out a Espanya per als clients andorrans, potenciar el contact center creat aquest any i possibilitarà aliances comercials entre les dues parts en benefici mutu.

Igualment, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha expressat l’oportunitat que representa entrar en un dels grans mercats de telecomunicacions europeus amb una companyia sòlida i inversors potents i la “palanca” que pot representar en el procés d’internacionalització.

L’ampliació de capital de MásMóvil obeeix al procés de finançament de dues operacions molt importants recentment anunciades com són les compres de Pepephone i Yoigo. MásMóvil ha esdevingut gràcies a aquestes adquisicions el quart operador espanyol, amb 4,3 milions de clients, una quota del 10,5 per cent del mercat móbil residencial i una facturació superior als 1.000 milions d’euros.

Text: Andotrra Telecom. Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.