Andorra Telecom crearà un servei per millorar la qualitat de vida de la gent gran

aula-magnaAquest dijous ha tingut lloc una nova sessió de l’Aula Magna, en aquesta ocasió dedicada a la informàtica i les noves tecnologies. Jordi Celades, del Departament de Desenvolupament Estratègic i Innovació d’Andorra Telecom, ha donat a conèixer, de manera didàctica, com combinar tecnologies com el telèfon, la televisió o Internet, per crear un servei únic destinat especialment a persones grans. Es tracta d’un servei que es posarà en marxa en els propers mesos i permetrà que la gent que passa moltes hores sola a casa pugui estar connectada amb els seus familiars per evitar o atendre possibles situacions de risc, especialment caigudes.

Es tracta d’un projecte desenvolupat íntegrament per Andorra Telecom i que es troba ja en la seva darrera fase abans de ser comercialitzat. L’enginyer en telecomunicacions, Jordi Celades, ha explicat que aquest servei consisteix en la instal·lació de sensors a casa dels padrins i una tauleta per facilitar l’accés a la videoconferència. A més, serà necessari un aparell que centralitzi totes les comunicacions, una connexió a Internet i un dispositiu personal, dotat de GPS, que detecti les caigudes, ja sigui a dins de casa o al carrer.

A la sessió ‘La tecnologia al servei de la gent gran. Un cas particular a Andorra’, hi han participat una vintena de persones que s’han mostrat interessades per aquest servei i el seu funcionament. Celades ha explicat que “és una bona manera de connectar a tots aquells que se sentin desatesos o sols amb els seus éssers volguts”.

Andorra Telecom oferirà el servei amb el paquet d’aparells i el client pagarà una quota mensual per poder gaudir d’aquesta tecnologia.

Text i foto: ANA

1 comentari

Comments are closed.