Andorra Telecom ha decidit la compra, per 16 milions d’euros, del 37% de les accions de l’empresa anomenada Avatel però amb l’objectiu “d’adquirir fins al 50% de les accions”, tal com ha posat en relleu el ministre d’Ordenament Territorial i president del consell d’administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres. De la seva banda, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha afegit que aquesta inversió és diferent a les que s’havia fet anterior: l’Espic i la compra d’accions de MásMóvil, ja que s’inverteix en una empresa amb “actius tangibles”, “sanejada” i que genera beneficis i, a més, s’hi participa de manera molt important. Aquesta empresa opera ara com ara a Màlaga, Cadis i Alacant i dona uns 30.000 serveis a clients, especialment estrangers que viuen en urbanitzacions on hi ha poca oferta i “aquesta empresa està aprofitant aquesta oportunitat”, segons ha afegit Nadal. Des d’Andorra Telecom es valoren les sinergies que es poden derivar d’aquesta operació.

Quan fa tot just una setmana que Andorra Telecom va anunciar la venda del 66% de les accions que tenia de MásMóvil, obtenint un benefici de 16 milions d’euros, aquest dimarts ha confirmat la compra del 37,3% de les accions de la companyia Avatel, per un import, també de 16 milions, però amb l’objectiu “d’adquirir fins al 50% de les accions” d’aquesta empresa, tal com ha posat en relleu el ministre d’Ordenament Territorial i president del consell d’administració d’Andorra Telecom Jordi Torres. D’aquesta manera, Andorra Telecom s’ha reservat el dret de compra del 12,7% de les accions que li restarien fins al 50% i per les quals hauria de pagar 5,5 milions.

L’empresa en la qual ha decidit participar la companyia de telecomunicacions opera ara com ara a Màlaga, Cadis i Alacant i dona uns 30.000 serveis a clients, especialment estrangers que viuen en urbanitzacions on hi ha poca oferta i “aquesta empresa està aprofitant aquesta oportunitat”, segons ha afegit el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, que ha remarcat que es tracta d’una companyia creada arran de la fusió de cinc petites empreses i que compta amb “actius tangibles”, està “sanejada” i genera beneficis.

De fet, de cara a aquest 2017 espera tancar amb dos milions de beneficis i una facturació de vuit milions d’euros, mentre que l’any passat va tenir uns ingressos de 6,2 milions i uns beneficis d’1,6. Aquestes resultats, segons Nadal, es deuen al fet que amb el que recapta de les quotes d’alta fa el desplegament escaient, és a dir, obté els diners abans de fer la inversió. Torres ha destacat que Avatel està valorada en 43 milions d’euros i que en fibra òptica compta amb 22.000 clients. Andorra Telecom tindrà tres de les sis places del consell d’administració, incloent-hi la presidència, amb la qual cosa s’assegura un pes important en la presa de decisions. Precisament, Nadal ha remarcat que aquesta inversió és diferent a les que s’havia fet anteriorment: l’Espic i la compra de les accions de MásMóvil, precisament per aquesta elevada participació en l’accionariat i per les sinergies que se’n deriven.

Precisament, el que han destacat tant Nadal com Torres són les interaccions que se’n poden derivar, com el fet que a partir del mes que ve s’incorporin a l’Espic onze noves persones per fer l’atenció en anglès als clients de la companyia i, a més, es farà el suport tècnic en sistemes i el monitoratge de la xarxa a través del centre d’operacions d’Andorra Telecom, ja que tal com ha insistit Torres des d’Avatel es valora precisament l’experiència que pot aportar Andorra Telecom. La previsió és que es pugui aprofitar també de la plataforma de televisió.

Torres ha desvinculat la inversió per la venda de les accions de MásMóvil i aquesta compra, tot i que la quantitat de diners coincideixi, ja que ha dit que fa mesos que es treballa per culminar aquesta operació i la venda de les participacions es va fer ara fa dues setmanes.

ANA

1 comentari

  1. 30 000 usuaris mare meva van cobrar els 16 millions fa uns dies i ja els van gastar prou !!!!! Senyors de l oposicio a veure si us msnisteu una mica pel be del pais.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada