El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, han signat aquest dilluns un conveni marc de col·laboració entre el Centre Penitenciari i l’operadora de telecomunicacions destinat a afavorir la inclusió social i laboral dels reclusos.

El conveni va acompanyat des dos projectes específics que s’hi han inclòs a través dels annexes corresponents. El primer d’ells, i de major rellevància, preveu que els interns del Centre Penitenciari realitzin treballs retribuïts per encàrrec de l’operadora de telecomunicacions.

El conveni formalitza així la col·laboració entre les dues parts que ha començat aquest any i que ha permès a una dotzena d’interns realitzar tasques de triatge i embalatge de dispositius d’Andorra Telecom.

El ministre ha destacat que el treball desenvolupat en el centre penitenciari és essencial per a la reeducació i la futura inserció laboral i social dels interns i els proporciona uns hàbits que els seran molt útils en un futur. També ha fet referència a la bona acollida que aquest tipus d’iniciatives té entre els seus destinataris. S’espera que donat l’interès i els beneficis derivats de l’acció, s’hi puguin afegir altres empreses del país.

D’altra banda , el director d’Andorra Telecom ha subratllat que per a la companyia és un acord plenament satisfactori perquè permet rebre de les persones internes en el Centre Penitenciari un servei retribuït de qualitat i participar en una activitat que contribueix a la reinserció futura a la societat.

L’altre dels projectes inclosos en el conveni és la cessió per part d’Andorra Telecom al Ministeri de 45 teletargetes de 5 euros per utilitzar a les cabines telefòniques del Centre Penitenciari.

L’atorgament de la tarja anirà a càrrec de la treballadora social que col·labora amb el centre seguint criteris socials i de necessitat. El Conveni destaca que aquesta cessió afavoreix el compliment dels articles 36 i 38 de la Llei qualificada penitenciària que estableixen el dret dels interns a comunicar-se.

Aquesta acció s’emmarca dins de l’àmbit de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i evidencia el compromís social de la companyia. L’acte de signatura entre Xavier Espot i Jordi Nadal ha tingut lloc a les oficines d’Andorra Telecom, al carrer Part de la Creu.

Foto. SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada