Andorra Telecom celebra amb l’equip STEAM la gran competició realitzada a la final espanyola de la First Lego League

L’equip STEAM de l’escola Sant Ermengol (Andorra Telecom)
L’equip STEAM de l’escola Sant Ermengol (Andorra Telecom)

L’equip STEAM de l’escola Sant Ermengol, guanyador absolut de la competició de robòtica First Lego League d’Andorra Telecom el passat mes de febrer, ha estat rebut aquest matí de dimarts pel director general d’Andorra Telecom i per Inés Martí, responsable d’RSE i Esdeveniments de la companyia. L’objectiu de la trobada ha esta el de poder celebrar plegats la grandíssima competició desenvolupada per l’equip, així com reconèixer, per part de l’operadora, el premi rebut a l’excel·lència en Enginyeria.

La final espanyola va reunir a 47 equips d’arreu de la geografia espanyola i al voltant de 1.700 persones, entre participants i acompanyants, a l’escola industrial de la Universitat Politècnica  de Cartagena. L’equip STEAM, format per alumnes de 4t d’ESO, va obtenir també una més que meritòria cinquena posició en la categoria de “Joc del robot”.

Avui el director general d’Andorra Telecom els ha rebut a les oficines de Santa Coloma per a donar-los l’enhorabona per la magnífica competició.

Xavier Companys i la Maria Gilabert són els dos entrenadors de l’equip de robòtica. “Participar a la competició de Cartagena ha estat una gran experiència per als nostres alumnes. L’ambient va ser molt festiu i tots els equips vam poder compartir allò que han après amb la resta de participants. El fet de competir passa a un segon terme i el més important és l’experiència i les vivències que tots els nois i noies s’emporten després de viure un esdeveniment com aquest”. Afegeixen també que “ser mereixedors d’un premi a la Gran Final és un reconeixement a la gran feina que l’equip ha estat fent durant tots aquests mesos i un punt de motivació molt important per a seguir aprenent.”

Tal com indica Inés Martí, responsable d’RSE d’Andorra Telecom, “aquestes competicions de robòtica permeten treballar en projectes interdisciplinaris posant l’accent en les virtuts de la competició, d’abast internacional, que no tan sols desperta l’interès dels infants per les disciplines tecnològiques sinó també per la robòtica en particular, tot aprenent a través d’experiències lúdiques.” “Competint per equips els joves fomenten vocacions científiques i tecnològiques a través del desenvolupament de disciplines STEAM (acrònim de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, segons les seves sigles en anglès)”, conclou Martí. 

Andorra Telecom dona suport a la promoció de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents del país a través de les competicions de la First Lego League, que aplega equips de diferents escoles, i la World Robotic Olympiad, que reuneix clubs de robòtica.

TOTES LES NOTÍCIES