Andorra Telecom assoleix un rècord de facturació històric amb el “roaming” i negocia no eliminar-lo

roaming2Rècord històric d’ingressos en concepte de “roaming”. Andorra Telecom ha facturat uns 35 milions d’euros els darrers dotze mesos. El director de la companyia, Jordi Nadal, és conscient que aquests ingressos aniran molt a la baixa els propers anys. Ara bé, creu que Andorra no haurà d’eliminar completament la itinerància, com passarà als països de la Unió Europea.

Andorra Telecom està facturant més que mai en concepte de “roaming”, és a dir, aquelles trucades de telefonia mòbil fetes o rebudes fora del país d’origen. Segons explica el director de l’empresa, El director,Jordi Nadal, els darrers dotze mesos s’han ingressat uns 35 milions d’euros. Ho atribueix a tres factors: “l’increment de la cobertura, l’increment dels hàbits per part dels turistes, i l’increment del parc de smartphones”.

Nadal és conscient que en cinc anys aquests ingressos es reduiran dràsticament, ja que el “roaming” desapareixerà en els països de la Unió Europea a partir del 2017. Tot i que Andorra no estarà obligada a fer-ho perquè no és un estat membre de la Unió, sí que podria haver d’aplicar la directiva europea si s’assoleix un acord d’associació. El director d’Andorra Telecom creu que el tema del “roaming” hauria de quedar fora de l’acord o com a mínim, intentar negociar unes condicions més favorables. Creu que no es pot comparar “un país gran amb milions d’habitants i milions de turistes, amb nosaltres, que tenim milers d’habitants i rebem milions de turistes”.

Nadal recorda que la infraestructura que dóna servei de telefonia mòbil a milers de turistes té un cost, i que seria injust que s’hagués de fer aquesta inversió a canvi de res.

4 comentaris

  1. Ja que guanyen tants diners com es que els que vivim al pais hem de pagar preus desorbitats per un mediocre servei?

  2. Si te tants beneficis Andorra Telecom amb el Roming tindrie que deixar els packs de televisió sense alterar el preu, el usuari final no te que pagar que Movistar hagi comprat canal plus

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES