Andorra Telecom alerta d’un intent massiu d’estafa telefònica

Andorra Telecom ha informat que darrerament s’estan produint enviaments massius de Spam SMS i trucades perdudes, amb la finalitat de recaptar fons mitjançant la resposta de l’usuari.

El mètode resulta senzill: la víctima, rep un SMS indicant que ha guanyat un premi i se l’insta a trucar a un número que apareix en pantalla per tal de concretar la recollida del mateix.

És en el preu del minut d’aquest número, on es produeix l’estafa, ja que el cost de trucar a aquests tipus de números resulta molt elevat. En la darrera onada, el número era de Guatemala i tenia un preu d’1,10€ el minut.

A més, al retornar la trucada identifica el número de la víctima com a ‘número viu’ i a partir de llavors els atacs es multipliquen de manera exponencial.

Tot i que hi ha molts tipus de missatges, amb números de telèfon i premis diferents, a títol d’exemple, adjuntem el darrer SMS rebut. (veure imatge).

CONSELLS PER EVITAR ESTAFES
•    En cas de veure número estranys o sospitosos, no trucar mai.
•    El models d’estafa electrònica solen ser molts similars. Et toca alguna cosa i per reclamar-ho, s’ha de clicar a un enllaç d’Internet o trucar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.