Andorra Telecom afronta nous atacs informàtics

Andorra Telecom ha fet front aquest dilluns a cinc nous atacs informàtics contra tres servidors andorrans. Aquest tipus d’atacs acostumen a anar acompanyats de l’enviament d’un gran volum d’informació contra una IP que acaba sobrecarregant la xarxa.

Els mecanismes de protecció habilitats tant internament com externament han permès frenar-los i que l’increment de trànsit derivat no tingués pràcticament afectació sobre la xarxa de telecomunicacions andorrana.

Els atacs s’han produït entre les 11·20 del matí i les 18:05 hores, han tingut una durada total de 4 hores i una potència màxima de 20 Gbps, pràcticament tres vegades més que el total de consum nacional.

A efectes pràctics, els atacs han provocat durant el matí una degradació del servei d’Internet de cinc minuts, degradació que ha comportat microtalls en les connexions i una reducció de la velocitat de navegació puntual. A la tarda s’ha produït una nova incidència de 8 minuts de les mateixes característiques en el servei d’internet i talls del servei 3G.

L’operadora de telecomunicacions manté l’alerta després dels atacs de dimarts i dimecres de la setmana passada i d’aquest dilluns i demana disculpes als seus clients per les molèsties que s’hagin pogut ocasionar.

Text. Andorra Telecom

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.