Andorra Sostenible recorre a l’originalitat per conscienciar sobre la generació de residus

Andorra Sostenible ha mostrat mitjançant una exposició al carrer Valira la quantitat total d’envasos que genera el Principat durant un dia. Els 27 palets que ocupen un voral del carrer recullen els 15.000 quilograms d’ampolles, llaunes i d’altres envasos que es generen a Andorra. Aquest dissabte també s’ha dut a terme una flashmob als magatzems Monoprix per incentivar l’ús de les bosses reutilitzables en detriment de les de plàstic d’un sol ús. El director de Medi Ambient del Govern, Marc Rossell, ha afirmat que dins del marc de la Setmana de Prevenció de Residus aquesta acció concreta vol ‘conscienciar’ sobre la importància de la disminució dels residus, especialment amb els envasos, on Andorra encara està per sota de les expectatives europees. Rossell també ha destacat que les accions dutes a terme aquest dissabte busquen arribar als usuaris de manera original per assegurar-ne l’impacte.

‘El que hem fet és calcular la producció diària d’envasos, és a dir el contenidor groc, i això representa 15.000 quilograms diaris de producció a Andorra. Hem agafat aquests 15.000 quilograms compactats, en bales, que és com s’envia a reciclar a Catalunya, i els hem col·locat al carrer de la Valira’, ha declarat Rossell.

La flashmob realitzada als magatzems Monoprix aquest dissabte també anava en la mateixa direcció. Un grup de persones ha esperat a que algun client posés els productes que comprava en una bossa reutilitzable per aplaudir l’acció.

La clienta sorpresa, Pilar Tamargo, ha estat obsequiada a més amb 20 euros per part dels magatzems i ha assegurat que en un primer moment es pensava que estaven celebrant l’aniversari d’alguna caixera. Tamargo utilitza habitualment les bosses reutilitzables perquè és conscient del cost mediambiental de les bosses de plàstic d’un sol ús i considera que ‘ens hem d’acostumar’ a deixar d’utilitzar bosses d’un sol ús.

Aquestes accions destaquen per la seva originalitat, i és aquí on ha posat l’accent Marc Rossell, que considera que gràcies a la innovació en aquest tipus d’accions la Setmana de Prevenció de Residus pot arribar d’una forma més directa i perceptible per al ciutadà.

1 comentari

  1. Si que son originals aquesta gent!!! A la nit portare les meves escombreries allà per ser original…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES