saboyaDurant la visita oficial del ministre d’Afers Exteriors dels Emirats Àrabs Units, Abdullah Bin Zayed Al Nayhan, que va tenir lloc aquest dimarts, Andorra va mostrar el seu interès per entrar a formar part de l’Agència Internacional d’Energies Renovables (IRENA), ubicada a Abu Dhabi. Aquest organisme pretén assessorar sobre polítiques de promoció de les energies renovables, i compta amb la participació de més de 120 països. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que aquest dimecres ha exercit de portaveu del Govern, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimecres que la creació del nou Ministeri de Medi Ambient, Energia i Agricultura, encapçalat per Sílvia Calvó, “era una manera de subratllar la importància que el Govern vol donar a aquest àmbit”.

El Govern va aprofitar la visita del ministre d’Afers Exteriors dels Emirats Àrabs Units, Abdullah Bin Zayed Al Nayhan, d’aquest dimarts, per tractar alguns temes d’actualitat, entre ells els referents a polítiques ambientals. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha recordat que els Emirats Àrabs són un referent en aquest àmbit, i un dels exemples és l’Agència Internacional d’Energies Renovables, IRENA, ubicada a Abu Dhabi, i que compta actualment amb l’adhesió de més de 120 països.

Durant la visita, l’Executiu va mostrar la seva voluntat de desenvolupar projectes de cooperació en matèria d’energies renovables i van transmetre a les autoritats dels Emirats Àrabs el seu interès per ser membres d’IRENA. En aquest sentit, Saboya ha explicat que el que es pretén és “tenir un diàleg més fluid i aprendre de les experiències de l’organització”. La ministra de Medi Ambient, Energia i Agricultura, Sílvia Calvó, també va participar en les reunions de treball per tal de subratllar la importància que el Govern vol donar a les polítiques ambientals.

La signatura del CDI i l’acord de protecció de les inversions entre Andorra i els Emirats Àrabs Units és la primera que es signa amb un país fora d’Europa i un referent en l’àmbit del comerç internacional. Això, segons el ministre d’Afers Exteriors, els dóna experiència per iniciar converses amb altres països d’aquestes característiques, com ara Qatar, qui ja ha manifestat el seu interès.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada