L’ambaixador representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa, Josep Dallerès, ha signat aquest divendres el Conveni del Consell d’Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica. L’acte ha comptat amb la presència de la secretària general adjunta del Consell d’Europa, Gabriella Battani Dragoni.

El Consell d’Europa va obrir a Istambul, l’11 de maig del 2011, la signatura del Conveni que obre la via per a la creació d’un marc jurídic per a la protecció específica de les dones contra qualsevol forma de violència, i la seva prevenció i repressió, així com la violència domèstica.

A data d’avui, ha estat signat per 27 Estats, dels quals 3 ja l’han ratificat (Albània, Portugal i Turquia). El Conveni necessita 10 ratificacions per entrar en vigor.

Els estats signataris es comprometen a implantar mesures legislatives i preventives per combatre aquest tipus de violència i establir mecanismes d’atenció a les víctimes i ajudes socials.

Aquesta firma respon al compromís adoptat pel Govern d’Andorra durant la seva presidència del Comitè de Ministres del Consell d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada