La Fundació Ramon Llull liderarà la participació de la llengua catalana a la 32a edició de la Fira Internacional d’Idiomes i Cultures Expolangues de París, que se celebrarà del 5 al 8 de febrer. Després de diverses edicions en què la representació catalana l’assumia l’Institut Ramon Llull, enguany, i arran d’un acord subscrit l’any passat entre el Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra i l’IRL, l’assumeix l’entitat integrada pels diversos territoris de parla catalana.

La Fundació Ramon Llull hi serà present amb un estand, com s’ha fet en les darreres edicions de 2011-2013, en el qual s’oferirà informació sobre la llengua catalana i tots els territoris de parla catalana, el seu ensenyament a les universitats de França, el mètode d’aprenentatge en línia parla.cat i sobre les universitats que integren la Xarxa Vives.

En el marc del programa d’activitats d’Expolangues, també s’impartiran classes inicials de llengua catalana adreçades als visitants que hi estiguin interessats i un taller de conversa adreçat a usuaris d’un nivell més avançat. Així mateix, el Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra ha fet una reedició del recull Entrelletres editat el 2012 per distribuir-lo els dies de la Fira. Es tracta d’un recull de poemes de Teresa Colom i Manel Gibert traduïts a deu llengües diferents pels aprenents català del programa Voluntaris per la llengua, dels centres d’autoaprenentatge, de Formació d’adults, etc.

Participaran a la inauguració del dia 5 Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i serveis Lingüístics del Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, i Joan Sans, cap del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra, així com el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch. També ha confirmat la seva assistència l’ambaixadora d’Andorra a París, Maria Ubach Font, i la delegada del Govern de Catalunya a França, Maryse Olivé.

Expolangues és la fira d’aprenentatge de llengües més rellevant d’Europa, que es va crear per promoure l’aprenentatge de les llengües estrangeres i fomentar el diàleg intercultural. Hi participen anualment uns 180 expositors, que representen més de 80 llengües de tot el món, amb institucions d’uns 30 països. Hi exposen universitats, escoles i organismes de formació de llengües i d’organització d’estades lingüístiques, organismes de traducció i interpretació, editorials de mètodes d’aprenentatge de llengües, organismes institucionals, ambaixades, instituts i centres culturals de projecció internacional de les llengües i oficines de turisme.

Dels gairebé 24.000 visitants anuals a la fira, 12.000 són professionals (ensenyants, directors de centres educatius, responsables de formació, directius d’empreses, editors, llibreters, traductors i intèrprets, etc.), al marge dels visitants del gran públic (joves, estudiants de batxillerat i universitaris, etc.).

Foto: Yvan Gherman

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada