Andorra serà pionera en certificar títols universitaris amb tecnologia de cadena de blocs

Andorra serà dels primers països del món a certificar els títols d’ensenyament superior amb tecnologia de cadena de blocs. Aquesta iniciativa vol posar en pràctica aquesta tecnologia i estudiar-ne els possibles usos pràctics al país.

A finals d’aquest curs, tots els estudiants amb titulació oficial d’Andorra podran obtenir el seu títol amb una certificació de cadena de blocs. És a dir, no necessitaran cap comprovació externa que n’acrediti la seva veracitat. Tampoc serà necessària la postil·la en el reconeixement de títols a nivell internacional, ja que la mateixa documentació digital registrarà tota la informació acadèmica de l’estudiant. Ricard Gutiérrez, CEO de l’empresa que desenvolupa la part tècnica del projecte, ho compara amb una extensió del LinkedIn tal i com ho ha explicat a Andorra Telecom.

Aquesta és una de les primeres apostes al país de l’aplicació d’aquesta tecnologia, que servirà per explorar el seu potencial en aplicacions pràctiques. L’objectiu és començar a treballar en la digitalització i la usabilitat de les administracions. Així mateix, permetrà situar el país com a pioner mundial en l’ús de la cadena de blocs.

Aquesta tecnologia pretén guanyar seguretat, eficàcia, veracitat en la informació i estalvi econòmic. El projecte es desenvolupa a través d’Actua, amb la col·laboració del Govern i Andorra Telecom.