Andorra seguirà la línia de la majoria de països en l’eliminació del secret bancari

saboya2Andorra ha dit a la UE que seguirà els estàndards que avancen cap a l’intercanvi automàtic d´informació. Després dels moviments de les darreres setmanes amb l´aixecament del veto a la directiva de la fiscalitat de l´estalvi d´Àustria i Luxemburg, Saboya ha explicat que Andorra estarà en línia sempre que les normes siguin iguals per a tothom.

Andorra serà activa en l´evolució dels nous estàndards de transparència fiscal. Així ho ha fet saber el Govern a la UE, segons el ministre d´Exteriors, Gilbert Saboya, que ha explicat que el moviment dels mercats cap a l’intercanvi automàtic d´informació fiscal ha canviat molt i que el Principat ha de seguir aquest corrent europeu cap a l’eliminació del secret bancari i l’intercanvi d’informació fiscal.

El ministre considera que es tracta d’una “problemàtica global i tothom té un mateix interès en trobar-se immers en el mateix moviment i amb el mateix calendari, en la mesura que sigui possible, perquè sinó els capitals poden trobar una manera de dirigir-se cap a jurisdiccions que siguin més atractives”.

Si bé Saboya no ha confirmat si Andorra complirà el calendari que s´està establint des de la UE, diu que no pot quedar fora d´aquesta nova política fiscal. Argumenta que “és molt millor ser partícips de l’evolució” perquè “demostrar que hi ha capacitat d’avançar t’obre portes en el moment de la negociació per poder tenir una certa consideració en alguns temes”.

La setmana passada Àustria i Luxemburg van aixecar el veto sobre la directiva de la fiscalitat de l´estalvi i van possibilita l’intercanvi automàtic d’informació fiscal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.