Andorra se suma al compromís de la Francofonia per “reconciliar la humanitat i el planeta”

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach ha exposat l’estratègia nacional per a la implementació de l’Agenda 2030, un full de ruta que permetrà accelerar l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible, en la 36a sessió de la Conferència Ministerial de la Francofonia, que té lloc a Mònaco. La Conferència se celebra sota el títol “Reconciliar la humanitat i el planeta: perspectives en l’espai francòfon abans del 50è aniversari de la Francofonia”. Ubach ha destacat l’important rol de la Francofonia en el multilateralisme i la promoció de la llengua francesa i del multilingüisme.

La titular d’Exteriors també ha refermat l’aposta d’Andorra per la innovació com a motor per transformar la societat, i que per aquest motiu s’ha decidit abordar “Innovació per al desenvolupament sostenible – objectiu 2030” per a la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana que ocuparà Andorra fins al 2020.

En la seva intervenció la ministra ha remarcat que Andorra està alineada en les prioritats marcades per la secretaria general de la Francofonia en l’àmbit de la igualtat i la promoció d’una educació de qualitat per fomentar la participació dels joves en els processos de presa de decisions i ha recalcat que, amb motiu del 30è aniversari de la Convenció sobre els drets dels infants, Andorra ha reafirmat el seu compromís amb la protecció de les nenes i dels nens.

En aquest sentit, la ministra ha posat de manifest que el Consell General va aprovar recentment la Llei de la infància i l’adolescència, que posa de manifest l’interès per a la protecció dels infants i joves i per impulsar la seva participació activa dins societat. També ha afegit que Andorra prioritza els projectes de desenvolupament per a la millora de la qualitat de vida de joves i infants en els recosos destinats a cooperació internacional.

Durant la seva estada a Mònaco, la ministra Maria Ubach, acompanyada de l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, ha mantingut diferents reunions amb els seus homòlegs per tractar aspectes de la col·laboració bilateral com són, el secretari d’Estat del ministre d’Europa i Afers Exteriors francès, Jean-Baptiste Lemoyne, el conseller de Govern de Mònaco i ministre de Relacions Exteriors i Cooperació, Laurent Anselmi, el director general d’Organitzacions Internacionals del Canadà, Michael Gort, així com amb diferents mandataris de països com la República Democràtica del Congo, de Djibouti, Níger, Emirats Àrabs Units, Suïssa i Bèlgica.