Andorra se suma a l’any internacional del turisme sostenible amb diverses accions

El  Principat d’Andorra s’ha sumat amb un seguit d’accions a la celebració, aquest 2017, de l’any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament, proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides. L’any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament reconeix el paper del turisme per a l’eradicació de la pobresa, tot destacant la sostenibilitat per garantir el desenvolupament dels estats. Amb la voluntat d’organitzar accions en el marc de l’any internacional del turisme sostenible, segons informa el Govern a través d’un comunicat, Andorra va crear un grup de treball interministerial. D’aquesta manera, el grup va decidir engegar algunes accions com la traducció i difusió del vídeo promocional de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i de la guia de Consells pràctics per al viatger responsable. Entre d’altres accions, també es va comptar amb la participació del director del programa de desenvolupament sostenible de l’OMT a la jornada d’economia circular organitzada per Agreda, l’1 de juny passat. La inauguració del refugi guardat de l’Illa, del Camí saludable dels drets humans o l’aprovació de la Llei general de l’allotjament trurístic en són alguns altres exemples.

El Principat d’Andorra s’ha sumat amb un seguit d’accions a la celebració, aquest 2017, de l’any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament, proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides. L’any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament reconeix el paper del turisme per a l’eradicació de la pobresa, tot destacant la sostenibilitat per garantir el desenvolupament dels estats.

L’OMT és l’organisme internacional encarregat de canalitzar les accions dels estats membres i ha establert una estratègia i un conjunt de possibles accions que poden dur a terme. Així, ha identificat el creixement econòmic inclusiu i sostenible; la inclusió social, ocupació i reducció de la pobresa; l’ús eficient dels recursos, protecció ambiental i lluita contra el canvi climàtic; els valors culturals, la diversitat i el patrimoni i l’entesa mútua, pau i seguretat com a eixos en què el turisme pot tenir un paper destacat.

Amb la voluntat d’organitzar accions en el marc de l’any internacional del turisme sostenible, segons informa el Govern a través d’un comunicat, Andorra va crear un grup de treball interministerial. D’aquesta manera, el grup va decidir engegar algunes accions com la traducció i difusió del vídeo promocional de l’OMT i de la guia de Consells pràctics per al viatger responsable. Entre d’altres accions, també es va comptar amb la participació del director del programa de desenvolupament sostenible de l’OMT a la jornada d’economia circular organitzada per Agreda, l’1 de juny passat.

A més, es va inaugurar el refugi guardat de l’Illa, que queda emmarcat en la ruta Coronallacs. L’edifici del refugi és un model sostenible, integrat al paisatge i compta amb plaques fotovoltaiques que produeixen l’energia que necessita per funcionar. La ruta Coronallacs uneix els quatre refugis guardats del país: el refugi de l’Illa, el de Juclà, el de la Borda de Sorteny i el del Comapedrosa, i és una oferta en el marc del turisme sostenible que vol acostar de manera més segura i còmoda la muntanya als visitants.

La inauguració del Camí saludable dels drets humans, l’aprovació de la Llei general de l’allotjament turístic, accions en el marc de l’Estratecia nacional del paisatge, són altres iniciatives que s’emmarquen en la promoció del turisme sostenible.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES