Andorra se suma, un any més, a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany se centra en la temàtica dels residus perillosos. S’han previst un ventall d’activitats per implicar la ciutadania en la necessitat de reduir la generació de residus, que tindran lloc a les diferents parròquies a partir d’aquest dissabte.

La Setmana europea de la prevenció de residus es va iniciar l’any 2009 amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el concepte de prevenció, i Andorra s’hi va adherir des del primer moment.

La prevenció és l’alternativa per evitar la producció de residus, centrant els esforços en la reducció en origen i la reutilització dels productes per allargar-ne la vida útil. D’aquesta manera, es potencien els bons hàbits que permeten estalviar els recursos i l’energia que es perden quan un producte es converteix en residu. Aquest estalvi té una repercussió directa i positiva en la reducció dels impactes ambientals vinculats al model actual de consum, i especialment en la lluita contra el canvi climàtic.

La primera de les activitats previstes amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus és l’exposició Menys tòxics, organitzada conjuntament per l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria i Andorra Sostenible, en col•laboració amb el Centre Comercial Illa Carlemany. La mostra estarà ubicada al Centre Comercial Illa Carlemany des d’aquest divendres i fins al diumenge 18, i de dilluns 19 a dissabte 24 a l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada