El Govern se suma a la campanya de comunicació sobre la cooperació iberoamericana que la Secretaria General Iberoamericana llença avui des de Buenos Aires. L’objectiu és sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i mostrar què es fa a la regió per assolir aquesta ambiciosa agenda.

L’objectiu de la iniciativa és mostrar l’impuls dels 22 països iberoamericans, entre els quals Andorra, per assolir els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, uns objectius que són el tema central de la XXVI Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern, que tindrà lloc a La Antigua els dies 15 i 16 de novembre i a partir de la qual Andorra es nomenaria la seu de la pròxima Cimera agafant el relleu al capdavant de la Secretaria Pro Tempore.

“Somos Iberoamérica. Los colores del cambio” és una campanya en la qual s’utilitza el color com a fil conductor que defineix i representa la diversitat sociocultural d’Iberoamèrica i els seus valors i simbolitza, a més, els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. La Secretaria General Iberoamericana, Rebeca Grynspan, ha manifestat durant el llançament de la campanya a Buenos Aires, el paper de la societat iberoamericana per assolir societats més inclusives, amb més oportunitats, per eliminar la pobresa extrema, la desigualtat i aconseguir una economia més harmònica amb el medi ambient. Grynspan ha afegit que “Som Iberoamèrica, els colors del canvi” representa la possibilitat d’aquesta generació d’eliminar la pobresa extrema i al mateix temps salvar el planeta, per aquest motiu la campanya posa en valor les persones i la seva voluntat de desenvolupar una economia possibilista, pròspera i inclusiva.

Tal com va afirmar la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, el passat mes de setembre davant els seus homòlegs iberoamericans, Andorra treballa intensament en les polítiques de promoció i assoliment dels objectius de l’Agenda 2030, i va afegir que el compromís per part de la comunitat de posar en valor els reptes de la inclusió, prosperitat i sostenibilitat és una oportunitat de compartir i intercanviar experiències en aquest àmbit.

El tret de sortida de la campanya va ser el passat mes de setembre a Madrid, amb la producció d’un mural de 4 metres per part del col·lectiu d’artistes de Boa Mistura en el qual, sota un fons de vegetació diversa que representa tots els països iberoamericans, es llegeix la frase “Somos lo que hacemos para cambiar lo que somos”, del escriptor uruguaià Eduardo Galeano.

Al microsite www.somosiberoamerica.org es poden veure les diferents accions d’aquesta campanya.

La setmana de la cooperació iberoamericana es desenvolupa simultàniament entre el 22 i el 28 d’octubre per tots els països que són part de la Conferència Iberoamericana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada