Amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Departament d’Afers Socials del Govern durà a terme el pròxim divendres 17 de maig una campanya de sensibilització amb un objectiu múltiple:

d’una banda fomentar una inclusió real i la no-discriminació per motiu d’identitat de gènere i orientació afectiu-sexual, i de l’altra, apropar la societat a la realitat actual que viuen les persones LGBTI, amb els obstacles i reptes que encara avui dia es detecten arreu del món.

Aquesta campanya compta amb dues línies d’actuació principals. Per una banda, s’ha subtitulat al català el vídeo “The Riddle” creat per l’Oficina de les Nacions Unides, amb l’objectiu de donar-lo a conèixer a través de les xarxes socials. “The Riddle” té com a finalitat reafirmar els drets de les persones LGBTI i difondre el missatge que juntes i junts podem crear un món que sigui lliure i igualitari.

En referència a la segona línia d’actuació, a partir del 17 de  maig, també s’executarà a les xarxes socials la campanya audiovisual “#estimantladiversitat”, un curtmetratge creat per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, amb el missatge: “L’amor no entén de barreres, ni de sexes, ni de gèneres. Ser aliada o aliat representa anar més enllà d’una tolerància silenciosa. Significa estar al costat de les persones LGBTIQ+ per construir conjuntament una societat més inclusiva.”

Aquesta iniciativa ve acompanyada del prolongament de l’accés directe al Servei d’Igualtat a través d’una icona al web d’Afers Socials i de l’edició d’uns adhesius commemoratius amb els colors representatius de la bandera LGBTI, per tal de facilitar una via d’assessorament i orientació àgil, com també per fomentar una visualització simbòlica d’aquest dia, respectivament.