Demà dimarts 28 de juny Andorra se sumarà a la celebració de la commemoració del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull amb l’organització conjunta de diferents actes, a partir de les 19.30 h, a càrrec del ministeri de Cultura, Joventut i Esports; l’Ambaixada d’Espanya a Andorra; la Fundació Ramon Llull; i el Centre de la Cultura Catalana.

El programa d’actes previstos és el següent:
19.30 h Conferència: Ramon Llull, una vida de novel·la, a càrrec de Joan Santanach, comissari de l’Any Llull 2016. (Foyer de l’Auditori Nacional d’Andorra)

20.30 h Refrigeri als jardins o al Foyer de l’Auditori Nacional d’Andorra, en cas de mal temps

21 h Recital: Si no ens entenem pel llenguatge, entenem-nos per l’amor, a l’entorn musical i conceptual de Ramon Llull, de Lídia Pujol, amb l’acompanyament de Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Pau Figueres a la guitarra. A l’Auditori Nacional d’Ordino

Durant l’acte s’exposarà el document “ Doctrina pueril” de Ramon Llull, inclòs en el
Còdex Miscel·lani que custodia l’Arxiu Nacional d’Andorra.

El Còdex miscel·lani és un volum factici format per còpies de documents i de fragments de llibres enquadernats junts d’orígens diversos, datats entre els segles XIII i XV. Consta de 153 folis, majoritàriament en paper, amb enquadernació moderna en pergamí, amb ornamentacions de pell al llom i dos tires de cuir per tancar el volum. Els documents que el componen són força heterogenis: s’hi poden trobar documents jurídics i legals referents a les Valls d’Andorra, com privilegis, reclamacions, concòrdies, etc.; també textos científics i mèdics; alguns textos de contingut espiritual i textos literaris.

Entre aquests documents hi trobem una versió incompleta de la Doctrina pueril de Ramon Llull; es tracta d’un text de contingut catequètic i doctrinal escrit a Mallorca entre els anys 1274 i 1276, que el beat va dedicar al seu fill i que té l’objectiu de presentar la doctrina bàsica de la fe cristiana a un públic laic. El fragment de la Doctrina pueril és el 16è document del Còdex miscel·lani, es troba entre els folis 35r i 68v.

L’entrada als actes és lliure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada