El  22 d’octubre, coincidint amb el 20è aniversari de la Biblioteca Nacional Casa Bauró i la celebració del Dia internacional de les biblioteques s’organitzaran visites guiades a la Biblioteca de la Casa Museu d’Areny-Plandolit. L’activitat està organitzada per la Biblioteca Nacional amb la col·laboració de Museus d’Andorra.

La primera Biblioteca Nacional va néixer el 8 de setembre del 1930, estava situada a l’habitació del bisbe de la Casa de la Vall, i compartia emplaçament amb els nens que estudiaven a l’Escola Francesa d’Andorra la Vella. Bonaventura Armengol, el Mestre Orelleta, s’encarregava de la Biblioteca.

Des d’un principi, la Biblioteca complia les funcions de biblioteca nacional i pública, és a dir, era una biblioteca pública amb una sala de fons local que contenia llibres relacionats amb el nostre país.

Amb el pas dels anys, la Biblioteca va tenir diversos emplaçaments i el fons va créixer de forma important. Va ser llavors quan es va veure que calia buscar un emplaçament que permetés, d’una banda, créixer al ritme que ho feia la Biblioteca i, d’altra banda, aplicar-hi mesures de protecció més eficients.

L’any 1995 el Govern va llogar la casa Bauró a la Fundació Clara Rabassa, i la va remodelar per instal·lar-hi un servei bibliotecari. La inauguració oficial de la Biblioteca Nacional Casa Bauró va tenir lloc el 10 de setembre de 1996.

A més a més, totes les persones que facin ús de la Biblioteca Nacional durant la setmana del 17 al 23 d’octubre i les que participaran a les visites rebran un petit obsequi commemoratiu del 20è aniversari de la Biblioteca Nacional.

Les visites guiades seran de 10 a 14 h i de 15 a 18 h, per a grups d’un màxim de 15 persones cada hora.

Cal reservar l’entrada prèviament a través dels telèfons 836 908 – 839 760 (Central de reserves de l’Àrea de Museus).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada