eric-jover

El  ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha signat aquest matí l’acord d’adhesió a l’Aliança per a la Mobilitat Acadèmica, el Campus Iberoamèrica, que ofereix mobilitat internacional d’estudiants, professors i investigadors dels països iberoamericans.

La signatura ha anat a càrrec de la secretària general de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), Rebeca Grynspan, el secretari general dels Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (OEI), Paulo Speller i el secretari general del Consell Universitari Iberoamericà (CUIB), Félix García, tots ells representants dels organismes que articulen aquest projecte.

La signatura s’ha dut a terme en el marc de la celebració de la XXV Conferència Iberoamericana de Ministres d’Educació, que ha acollit Andorra organitzada pel Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, el Ministeri d’Educació de Colòmbia, l’OEI, i la SEGIB, que ha centrat el seu debat principal al voltant de les temàtiques “Educació, joventut i Emprenedoria” amb representants i autoritats de l’educació de 22 països de la comunitat iberoamericana.

La inauguració de la ministerial d’educació ha anat a càrrec del cap de Govern, Antoni Martí, que ha destacat el rol de l’educació com a transmissor dels valors de la pau, la democràcia, dels drets humans i del respecte a la diversitat. Martí ha considerat el model educatiu andorrà com un dels actius més preuats del Principat, un model públic i gratuït, basat en la convivència que permet escollir entre els tres sistemes, el francès, l’espanyol i l’andorrà, que garanteix una educació de qualitat.

El cap de Govern també s’ha referit a la implementació de l’educació per competències en el sistema educatiu andorrà, un projecte pioner en l’educació entesa com un conjunt de capacitats i d’aptituds per aplicar el coneixement que ha de formar als ciutadans del futur.

En l’acte de cloenda, Eric Jover, ha destacat que el rol de l’educació com a eina bàsica de transformació d’una societat cada cop més interconnectada, que té reptes globals que repercuteixen a tots els països. En aquest sentit, Jover ha reiterat el compromís d’Andorra internacionalment en l’acompliment d’objectius comuns com ara l’Agenda 2030 que té entre les seves fites garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat. El ministre ha recordat que l’educació és una de les prioritats polítiques de l’executiu i que està present activament en els grups de treball d’organismes com el consell d’Europa, les Nacions Unides, la UNESCO i també, com no podia ser d’una altra manera, en la SEGIB i l’OEI.

Aquesta reunió ministerial s’emmarca dins les activitats de preparació de la XXV Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que tindrà lloc a Cartagena d’Índies els dies 28 i 29 d’octubre.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada