Andorra s’adhereix a la xarxa iberoamericana d’Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC)

El Govern ha aprovat, a proposta de la ministre de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, l’adhesió d’Andorra a la xarxa iberoamericana d’Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC). L’adhesió es farà efectiva en la XIII Trobada anual d’aquesta xarxa que tindrà lloc els dies 4 i 5 d’octubre a Bogotà (Colòmbia).

L’octubre del 2015, una delegació del Govern d’Andorra va participar en la 42a sessió del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC). Els representants andorrans van mantenir contacte amb representants de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, així com amb el representant de Portugal de l’ Instituto Português do Mar e da Atmosfera. Entre les moltes vies de col·laboració que es van obrir, va sorgir la possibilitat de que Andorra s’adherís a la Xarxa Iberoamericana d’Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC).

Aquesta via va tenir una primera aproximació durant els actes de la Conferència de les Parts de París (COP21), en la que la ministra Silvia Calvó va ser convidada per la seva homologa espanyola, Isabel Garcia Tejerina, a assistir a la trobada de les 21 delegacions que formen part d’aquesta xarxa. En aquesta trobada la ministra espanyola va plantejar la possibilitat que Andorra adherís a la RIOCC, considerant que Andorra ja forma part de la Organització d’Estats Iberoamericans per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (OIE) i que participa activament a les Cimeres Iberoamericanes de Caps d’Estat i de Govern.

La creació de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines de Canvi Climàtic (RIOCC) neix Durant el IV Fòrum Iberoamericà de Ministres de Medi Ambient, celebrat a l’octubre de 2004 a Cascais, Portugal. Actualment està integrada per les oficines o unitats nacionals de canvi climàtic dels ministeris de Medi Ambient de 21 països de la Comunitat Iberoamericana (Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, el Salvador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.).

La Comissió es reuneix formalment un cop l’any i informalment durant les reunions de la Conferència de les Parts del Conveni Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. Un dels seus objectius principals és el de promoure sinèrgies entre els Estats, i de mantenir un diàleg fluid permanent per conèixer millor les prioritats, reptes i experiències dels països iberoamericans en matèria de canvi climàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.