Andorra s’adhereix a la celebració del Dia mundial de la seguretat sanitària dels aliments

En el marc del Dia mundial de la seguretat sanitària dels aliments, que aquest se celebra sota el lema “La innocuïtat dels aliments és un assumpte de tots”, l’Àrea Seguretat Alimentària i Entorn, ha presentat la Memòria de l’activitat del 2018. El responsable de l’àrea, Josep M. Casals, ha afirmat que els principals eixos de treball s’han centrat a aconseguir el millor nivell possible de seguretat alimentària i de vigilància de l’entorn a través de la prevenció i la inspecció i en fomentar i promocionar els estils de vida saludables tant en l’àmbit de la nutrició com de l’activitat física. Casals ha afirmat que les conclusions de la memòria reflecteixen l’elevat nivell de seguretat i accessibilitat a una alimentació de qualitat.

En l’àmbit de la seguretat alimentària, cal destacar que durant el 2018 es va incrementar en un 3% el nombre d’establiments que desenvolupen activitats alimentàries, amb un total de 1.826 establiments censats, la majoria d’ells orientats al desenvolupament d’activitats de restauració comercial. Durant el passat any es van efectuar 1.387 inspeccions (dins de la mitjana dels últims anys). Més del 80% d’aquests controls es van realitzar a iniciativa de la mateixa administració pública (inspeccions d’ofici), en el marc del Pla nacional de vigilància i control alimentari.

Pel que fa a la vigilància de l’entorn, i l’activitat realitzada per tal d’aconseguir el millor nivell possible de salut ambiental mitjançant la planificació i l’execució d’actuacions de vigilància i control, Casal ha destacat els bons resultats obtinguts dels mostrejos i controls oficials practicats de la qualitat sanitària de l’aigua potable, sobre el terreny, que mostren l’acurada gestió i seguiment de la qualitat sanitària de l’aigua potable que es duu a terme per part de les empreses públiques i privades que exploten i gestionen els diversos sistemes d’abastament d’aigua potable existents arreu del territori.

El cap de l’àrea també s’ha referit a les 122 inspeccions dutes a terme en l’àmbit de la vigilància sanitària d’aigües de lleure (piscines i vasos hidromassatge d’ús col·lectiu) així com la vigilància que es du a terme en les instal·lacions de climatització per al control de la legionel·losi. També ha destacat els 4 controls efectuats pel que fa als residus sanitaris, en centres o establiments l’activitat dels quals pot comportar la producció d’un volum variable i divers de material de rebuig que està classificat segons la normativa com a residu sanitari, que l’any 2018 es va focalitzar principalment en la inspecció dels procediments aplicats al Centre Hospitalari els quals es van mostrar conformes al marc normatiu vigent.

TOTES LES NOTÍCIES